Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vergelijk Maserati Fuoriserie gerust met McLaren MSO of JLR SVO: een personalisatieafdeling die The Sky resoluut als Limit hanteert. De Italianen overwegen om daar een schepje bovenop te doen met een Restomod-service, die bijvoorbeeld de exclusieve Shamal zou kunnen reanimeren.

Ah, de jaren ’90. Velen denken er met weemoed aan terug. Heel wat wolven in schapenvacht stonden immers al te trappelen om gunstig verder te leven onder de oldtimer-regeling. Op die manier zou die snerpende zescilinder of jankende V8 toch bereikbaar gaan worden. De slimmerds onder ons hadden ze hoogstwaarschijnlijk al enkele jaren in bewaring, of waren druk bezig eentje te restaureren tot het zover was. Maar daar stak de overheid dus een stokje voor, door de leeftijd van echte oldtimers naar 30 jaar op te trekken. Sinds de hang naar elektrificatie rijst zelfs de vraag hoeveel van die iconen we nog zullen terugzien…

Maserati Fuoriserie

Gelukkig voor ons heeft de octaangemeenschap dat ook in de gaten. Beter nog, liefhebbers doen er iets aan in de vorm van een restomod: restaureren, maar tegelijk ook moderniseren. De ene vindt het heiligschennis, de andere noemt het praktisch gebruiksgemak. Veelal gedaan door externe firma’s, maar nu komt ook Maserati in de picture. Of beter gezegd, Fuoriserie, het individualiseringsprogramma van het Italiaanse sportwagenmerk dat het volgende bericht de wereld heeft ingestuurd:

Real talk here: Maseratis from the early 90s had a ‘few’ quality control issues. We know it, you know it. That said – it might be nostalgia speaking – they still have an allure that overcomes the most mundane defects. And that’s what we’re interested in: what made them so special that we’re still working on them now? Addressing this specific gap is the real focus of our Project Rekall.” [Bron: TopGear.com]

Haalbaarheidsstudie

Momenteel is Project Rekall niet meer dan een idee, dat via de sociale media afgetoetst wordt bij Maserati-fans. De donorwagens, allicht BiTurbo’s of gewone Ghibli’s, moeten immers van ergens komen. Worden er genoeg zieltjes gewonnen, dan is de legendarische Shamal allicht aan de beurt. Althans, dat leiden we af uit de computertekeningen die Maserati Fuoriserie zelf verspreid heeft. Wat zou jij laten aanpassen? Of verkies je toch een ander model uit de rijke geschiedenis van De Drietand? Laat het ons –en vooral Maserati– gerust weten!

MEER LEZEN:

Top-10 RestoMods: Stem voor je Favoriet!

Video: Frank Stephenson – How I designed the Maserati

Elektrische Klassiekers: Maken of Kraken?