Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goodwood maakt de data voor de belangrijkste evenementen van 2021 bekend. Door de Corona-crisis konden de Members Meeting, het Festival of Speed en de Revival immers niet doorgaan, waardoor de drie toppers volgend jaar nog sneller uitverkocht zullen zijn dan anders.

Goodwood zag zich genoodzaakt om de populaire evenementen te annuleren in 2020. In oktober organiseerden ze voor het eerst een volledig digitaal event, de Speedweek. Maar daarop werden geen toeschouwers toegelaten, enkel deelnemers en medewerkers. 2021 moet in dat opzicht terug een normaal jaar worden, op voorwaarde dat de sanitaire crisis tegen dan onder controle is.

Als eerste op de kalender staat de 78ste Members’ Meeting, die later dan gewoonlijk plaatsvindt op 15 en 16 mei. Het Festival of Speed staat gepland van 8 tot en met 11 juli, terwijl de Goodwood Revival het seizoen wederom mag afsluiten in het weekend van 18 september. Meer details volgen begin 2021, ook al weten we nu al dat het Festival of Speed het geplande thema van 2020 herneemt: ‘Maestro’s – Motorsport’s Great All-Rounders”’ Samen met ‘maestro’ Mario Andretti vieren ze dan teams en merken die in meer dan één motorsportklasse succesvol waren.

Veiligheid voorop

Goodwood maakt zich geen illusies en zet de veiligheid van bezoekers voorop in de plannen. Om die reden zijn zowel de Members’ Meeting als de Revival later ingepland dan normaal. De organisatie hoopt immers dat het virus tegen dan minder circuleert en dat er ook volop gevaccineerd wordt. “Rekening houdend met de huidige maatregelen en voorspellingen over het virus, hebben we besloten om de Members’ Meeting te verplaatsen van april naar half mei” zegt Alan Brewer, algemeen manager van de Goodwood Road Racing Club daaromtrent.

“Het was altijd de bedoeling om de Members’ Meeting als eerste te organiseren. Het is een kleinschaliger evenement, waardoor het meer opgewassen is tegenover mogelijke beperkingen. Door het te verschuiven naar mei kunnen we hopelijk ook profiteren van een uitrol van het vaccin in Groot-Brittanië. Een latere datum dan het weekend van 15 mei was niet mogelijk, want kort daarna begint de opbouw van het Festival of Speed.

Goed en slecht nieuws

Iedereen die een ticket had voor de events van 2020, kon die overdragen naar 2021. Daardoor zijn het aantal beschikbare tickets voor 2021 enorm schaars. Goodwood laat ondertussen wel weten dat de verkoop start op 18 januari voor GRRC-leden (in al hun gradaties). Pas vanaf 1 februari bieden ze tickets voor het algemeen publiek aan.

Maar niet getreurd als je niet aan een ticket raakt, of als de data niet uitkomen. Zoals altijd streamt Goodwood de happenings op Youtube en op andere kanalen. De geur van verbrand rubber en benzine moet je er dan wel zelf bijdenken, al dan niet met een frisse ‘pint’ in de hand.

MEER LEZEN:

77ste Goodwood Member’s Meeting: (Fun) Business as Usual

Festival of Speed 2019: Show (+) Business

Goodwood Revival 2019: The Best just got Better