Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het zuiderse Nardò raast de laatste dagen een 1900 pk sterke wagen over het asfalt. Pininfarina is er begonnen met de laatste testen van de Battista, voor ze de productie aanvatten. Zo komt het tijdperk van de elektrische hypercar weer een stap dichterbij.

Met het voltooien van de hoge-snelheidstesten rond het 12,5 km lange ovalen circuit, bereikt Pininfarina een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling. Daarnaast rijden binnenkort een negental Battista’s rond in Italië om de wagen uitgebreid te testen. Maar laat je niet misleiden door de camouflagefoto’s; onder de abstracte lijnen zit een volwaardig interieur om zo realistisch mogelijk te werk te gaan.

“Deze test is een spannend moment voor onze klanten en het team. We ronden zo een nieuwe fase af in de ontwikkeling van de krachtigste Italiaanse sportwagen ooit.” zegt Paolo Dellachà, hoofd van productontwikkeling bij Automobili Pininfarina. “We hebben al uitgebreide simulaties achter de rug en kunnen ons nu toespitsen op het testen en kalibreren van de wagen op circuit en openbare wegen.”

Italiaans-Kroatisch wonderkind

Onder het carbon exterieur zitten vier elektromotoren en een batterijpakket van zomaar even 120 kwh. En hoewel de aandrfijlijn afkomstig is van dat andere elektrische sportwagenmerk, Rimac, heeft Pininfarina er grondig aan gesleuteld. Zo produceert de Battista 2300 Nm aan koppel bij het intrappen van het gaspedaal. Goed voor een 0 naar 100-tijd in minder dan 2 seconden, en al even indrukwekkend van 0 naar 300 in 12 seconden.

Maar niets zo belangrijk als een gedegen actieradius bij een elektrische wagen. Volgens Pininfarina raak je met de Battista 500 km ver op één lading. Ook uniek is de locatie van de batterij. Die zit hier achter de bestuurder en loopt tussen de twee zitplaatsen door om het gewicht netjes in het midden te houden.

Kapers op de kust

De Battista werd voor het eerst voorgesteld in 2019, op het autosalon van Genève. De productie was gepland voor dit jaar, maar werd door de Covid-19 crisis uitgesteld tot 2021. Volgend jaar start ook de productie van de Lotus Evija, het Britse weerwoord dat gelijkaardige specificaties heeft. Daarmee staat er een elektrische wedloop in de startblokken op het allerhoogste niveau, en wij mogen toekijken.

Er worden slechts 150 exemplaren van de Battista geproduceerd, waarvan er al 60 verkocht zijn. Met een vraagprijs van €2.4 miljoen is hij iets duurder dan de Lotus Evija.

MEER LEZEN:

Officieel: Bugatti Divo

Vier Redenen om Sergio Pininfarina nooit te vergeten

Apex AP-0: Betaalbare elektrische Supercar