Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De volgende telg van de McLaren-familie heeft een naam: Artura. Een sportwagen die met alle conventies moet breken, want niet enkel de naamgeving maar ook de motor en het chassis zijn volledig nieuw. Het startpunt van een volgende generatie McLarens.

De Artura wordt de eerste McLaren productiewagen met een hybride motor. Een twin-turbo V6 vervangt de huidige twin-turbo V8. Daarbovenop komt een elektromotor met accupakket, goed voor 30 km puur elektrisch te rijden. Uiteraard helpt de tweede krachtbron ook mee tijdens de acceleraties. Er wordt verwacht dat het vermogen hoger zal uitvallen dan op de 570s (met 570 pk) die de Artura zal aflossen. “Ieder element van de Artura is nieuw, van de hybride aandrijflijn tot het interieur en nieuwe bestuurdersinterface” vertelt Mike Flewitt, CEO van McLaren Automotive. “De wagen bouwt verder op de tientallen jaren ervaring die McLaren heeft in baanbrekende baan- en racetechnologieën.”

Nieuwe architectuur

McLaren heeft geïnvesteerd in een nieuw platform, dat verder bouwt op hun MonoCell-chassis. Het origineel werd ondertussen 10 jaar geleden op de 12C, geïntroduceerd. Het nieuwe chassis is steviger en lichter, waardoor het gewicht van de hybride motor vrijwel geen impact heeft. Het platform is ook ontwikkeld met zicht op de toekomst, waardoor het gebruikt kan worden voor een breder gamma aan modellen. Zo is er plaats voor een traditionele verbrandingsmotor, maar ook voor een volledig elektrische aandrijving. “Voor ons gaat lichtgewicht en elektrificatie hand in hand, om meer performance en efficiëntie te bereiken”, aldus Flewitt.

Op het uiteindelijke design van de Artura is het nog even wachten. Gelukkig gaf McLaren al enkele camouflagefoto’s vrij om ons zoet te houden. Daaruit kunnen we afleiden dat de traditionele neus redelijk behouden blijft, met de kenmerkende fijne LED-koplampen. Het interieur zou elementen overnemen van de McLaren Elva, die eind vorig jaar werd voorgesteld. De volledige onthulling van de Artura staat gepland voor de eerste helft van 2021.

MEER LEZEN:

DRIVR-Video: Road to Senna – Met de McLaren 720S naar Estoril

Officieel: McLaren 765LT Coupé (2020)

McLaren Speedtail knalt voorbij de 400 km/u