Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Belgische autosector heeft op 10 december 2020 een iconische ondernemer verloren: Baron Roland D’Ieteren, voormalig voorzitter van het gelijknamige autoconcern en octaanliefhebber pur sang. Hij overleed op 78-jarige leeftijd aan de gevolgen van Covid-19.

D’Ieteren is één van de oudste bedrijven van België, opgericht te Brussel in 1805. Nog voor de onafhankelijkheid dus en ten tijde van Napoleon. De werkplaats van Joseph-Jean D’Ieteren deed toen aan wagenbouw en timmeractiviteiten. Roland D’Ieteren is een telg van de zesde generatie. Het is onder zijn vader Pierre dat het bedrijf in 1948 de Belgische import begon van Volkswagen.

Onder de impuls van Roland groeide D’Ieteren uit tot een gigantisch imperium, dat instaat voor een vijfde van de Belgische autoverkoop. Een groot ondernemer, maar tevens een passionele autoliefhebber en groot verzamelaar. De overname van het befaamde Touring Superleggera in 2006 is daar misschien wel het mooiste bewijsstuk van. Onze innige deelneming aan de familie D’Ieteren, zowel in letterlijke als in figuurlijke betekenis.

MEER LEZEN:

Lancering: Bentley Continental Flying Star by touring Superleggera

FotoSpecial: 40th International Porsche 356 Meeting

Uitgelicht: Superleggera Vision Concept @ Mini Store Gent