Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alpine slaat de handen in mekaar met MV Agusta voor een reeks van 110 Superveloce Alpine-motoren.

Cross-over samenwerkingen gebeuren regelmatig eens om een ‘specialleke’ op de markt te brengen. Denk maar aan de verschillende Yamaha editions van de Abarth 595 en 695. Of Mercedes-AMG, dat in het verleden zowel met Ducati als met MV Agusta de lakens deelde. Datzelfde MV Agusta waagt zich nu aan een avontuurtje met Alpine, beide steunend op een succesvolle competitieachtergrond.

Wederzijdse bewondering

Volgens Timur Sardarov, CEO van MV Agusta, zijn veel Alpine-klanten ook grote MV Agusta-fans en vice versa. Met de Superveloce Alpine komen twee werelden samen dankzij een unieke synergie van design, persoonlijkheid en stijl. Patrick Marinoff, Managing Director van Alpine, voegt hier nog aan toe dat MV Agusta een uitstalraam is van Italiaans vakmanschap, met motoren die hun gelijke niet kennen.

Beide merken worden volgens Marinoff eveneens gedreven door dezelfde passie om hun klanten unieke sensaties te bieden met prachtig ontwikkelde producten. In het geval van Alpine mogen ze dat gelukkig blijven doen. Het lot van de pas gereïncarneerde dochteronderneming hing niet lang geleden nog aan een zijden draadje.

Het magische getal 110

De op maat gemaakte Superveloce kan je meteen herkennen aan de typische blauwe en zilveren kleuren, identiek aan die van de Alpine A110. Verder zijn er nog enkele details, zoals de A-logo’s op de stroomlijnkappen, de blauwe stiknaden op de zwarte zitting in alcantara en de gepolijste zwarte velgen. Elke motor wordt tevens genummerd: de oplage is immers beperkt tot – rarara – 110 exemplaren.

En om de vaart er in te houden, werd er gekozen voor een 798cc driecilinder met 147 pk en een topsnelheid van 240 km/h. Ook krijgt de Superveloce een Racing Kit mee, met onder andere een race-uitlaat en een sportief gerichtere sturing. Prijzen (voor de Italiaanse markt) beginnen bij EUR 36 300, inclusief de Racing Kit.

MEER LEZEN:

Lotus C-01: Ongereden, Exclusief en Te Koop

Tweede Test: Alpine A110 Légende (2019)

Alpine presenteert de A110 Légende GT & Colour Edition