Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
sHSPcs8y_XM

Wie kent ‘m niet: de Peugeot 806 Procar die in 1995 de 24u van Spa-Francorchamps betwistte. Voor de geroutineerde autosportliefhebbers behoeft deze auto geen verdere uitleg, maar we maken met plezier even een kort tripje down memory lane

De 24u van Spa-Francorchamps, een wedstrijd die vandaag de dag bij het grote publiek bekend staat als een ware XXL-sprintrace met de dikke GT’s, was in een ver verleden exclusief voorbehouden voor toerwagens tijdens het zogeheten STW/Procar tijdperk – waar merken als BMW, Opel, Honda en Audi present tekenden met een fabrieksteam. Het idee was simpel: een lichte toerwagen met een hoogtoerige, jankende FISA 2l motor.

Bekijk ook Deel 2 en Deel 3 van het raceverslag op Youtube!

De Super Touring -destijds ook wel ‘Klasse 2’ genoemd- kwam er toen BMW en Audi in 1992 besloten de DTM vaarwel te zeggen, nadat er in Duitsland nieuwe reglementen opdoken die de weg vrijmaakten voor de duurdere Class 1 toerwagens (doet het een belletje rinkelen?). Wij kregen bomvolle startvelden waarin tal van grote namen streden om de zege, waaronder de inmiddels iconische FINA BASTOS BMW 320i.

“Vulgaire camionette”

De 24u van Spa genoten toen al wereldwijd de aandacht, en dat bracht Pascal Witmeur op een ingenieus idee: men neme een monovolume en men bouwe hem om! Het zou zomaar een aprilvis kunnen zijn, maar dit knotsgekke idee werd wel degelijk werkelijkheid. Samen met Eric Bachelart en wijlen Philip Verellen kwam Witmeur aan de start met een race-klare Peugeot 806. De rest -zoals men dan pleegt te zeggen- is geschiedenis.

Witmeur werkte in de jaren 90 in de reclamewereld, en deed zo ook de marketing voor Peugeot België. Daarnaast had hij ook nog een vennootschap die zich bezighield met het Procar kampioenschap, waar meer dan 60 toerismewagens tijdens elke meeting aan de start stonden voor het oog van 30.000 toeschouwers. “En aangezien iedereen toen zei dat een monovolume maar een “vulgaire camionette” was, gooide ik een balletje op bij Peugeot…” herinnde Witmeur zich.

Pièce unique

De wagen werd door Kronos Racing gebouwd, dat in een recent verleden nog actief was als fabrieksteam voor Citroën in het WK Rally met niemand minder dan Sebastien Loeb. In de onderdelenbak werden nog enkele stukken van de 306 Maxi en 406 Supertourisme gevonden, die gekoppeld met een 280p k sterke 2L motor die ‘vulgaire camionette’ omtoverde tot racemachine pur sang. Want Witmeur en co. wisten zich zelfs op de zesde rij te kwalificeren voor de 24u!

Iedere ronde dat de 806 de Raidillon opstoof, ging het publiek uit zijn dak. Want naast het feit dat het een uniek concept was, ging de Peugeot ook vaak op twee wielen door wat door velen wordt omschreven als werelds mooiste bocht…“, grapte Pascal Witmeur. Een uniek stukje Belgische autosportgeschiedenis dus, dat misschien wel onder jouw kerstboom kan staan… want Gipimotor heeft de 806 momenteel te koop staan in zijn virtuele toonzaal.

MEER LEZEN:

DTM-Video: The Golden Years

Officieel: Peugeot 508 Sport Engineered (+ verjaardagsvideo)

Circuittest: Jaguar i-Pace eTrophy (2020)