Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Pagani heeft de Huayra Tricolore voorgesteld: de meest performante versie van de Huayra en tegelijk een opvolger van de Zonda Tricolore uit 2010. Een hulde aan de Frecce Tricolore, het Italiaanse aerobatische team, dat volgend jaar zijn 60ste verjaardag viert.

Het is nog maar van februari 2020 geleden dat Pagani de Huayra Imola presenteerde. Met zijn 827 pk achterin was het toen de krachtigste versie ooit van Huayra, dus je voelt het al aankomen. De Tricolore gebruikt dezelfde V12 biturbo AMG motor, maar doet natuurlijk nét iets beter met 840 pk. Met een drooggewicht van 1270 kg is hij weliswaar iets zwaarder dan de Imola, maar dat komt voornamelijk door de versteviging die nodig is bij de roadster.

Het zit in de details

Kenmerken van de Tricolore zoals de Italiaanse kleuren vallen natuurlijk meteen op. Het symbool van de Frecce Tricolori komt trouwens ook in het interieur terug op de vierpuntsgordel en de hoofdsteunen. Opvallender is wel de ‘pitotbuis’ die op de neus is gemonteerd. Want jawel, de Huayra Tricolore heeft in het midden van het dashboard een luchtsnelheidsmeter.

Vanbuiten zijn de verschillen eerder subtiel. Zo is er een nieuwe bumper vooraan, compleet met een nieuwe front-splitter voor betere aerodynamica. Achteraan is er een nieuwe diffuser te vinden en verbeterde luchtinlaten, om meer koeling te voorzien. Ter compensatie voor de grotere downforce van de neus, werd er een spoiler geïntegreerd in de achterkap.

Van de Huayra Tricolore worden slechts drie exemplaren gebouwd, met een basisprijs van €5,5 miljoen (exclusief btw).

MEER LEZEN:

Video: De Invloed van Amerikaans Autodesign op Horacio Pagani

Officieel: Pagani Huayra Imola

MiniDocu: The Definitive Story of Zonda, Huayra and Pagani