Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het sportieve submerk van Seat timmert verder aan de elektrische weg met een deelname aan Extreme E, een offroad-competitie die op 20 maart 2021 van start gaat met klinkende namen zoals Mattias Ekström, Sébastien Loeb en Carlos Sainz – telkens met een vrouwelijke teampilote.

Elektrische autosport zit in de lift, gestimuleerd door de Formula E die de laatste jaren best wat grote namen heeft getrokken (maar ondertussen ook weer heeft verloren). De nieuwe motorsporttak Extreme-E, een offroad-competitie die het midden houdt tussen Rally Raid en Rally Cross, is klaar om tegengewicht te bieden. Zo zijn de locaties bijvoorbeeld zorgvuldig uitgekozen om aandacht te schenken aan plaatsen die door klimaatverandering fel worden aangetast. Denk aan arctische gebieden, woestijnen, regenwouden, gletsjers en oceanen.

Het sterke geslacht

Cupra –het sportieve submerk van Seat dat als eerste grote naam in de competitie instapt– werkt daarvoor samen met ABT Sportsline, dat ondertussen heel wat ervaring heeft opgedaan in de Formule E. In dit samenstelling levert Cupra als hoofdpartner het team van ingenieurs en piloten, waarbij Mattias Ekström de bekendere naam van het duo is. Geheel in lijn met de gendergelijkheid die Extreme-E wil uitstralen, is de andere piloot Claudia Hürtgen. Misschien een minder klinkende naam, maar Hürtgen behoort wel tot de top van meest succesvolle vrouwelijke piloten in Europa – met veel ervaring in touring en endurance races.

Klik HIER om de uitgebreide voorstelling op Youtube te bekijken

Na de Cupra E-Racer, een volledig elektrische touring racer, is dit dus een tweede stap om het jonge merk te promoten als motorsportmerk van de toekomst. Spreekt voor zich dat de deelname een boost moet geven aan het groeiende gamma van plug-in-hybrides en zeker aan de elektrische el-Born, die half 2021 op de markt komt.

Wie Extreme-E nog niet kent, kan gerust eens een kijken nemen op hun website. De competitie start op 20 maart 2021 in Saudi-Arabië. Later op het jaar volgen nog 4 unieke locaties. Een blik op de namen van de teams doet alvast watertanden.

MEER LEZEN

DRIVR-Video: Cupra Snow Drive in Davos

Seat Drive Experience: 3 ‘classics’ uit de Cupra-stal gereden

Officieel: Cupra Leon (ST 4Drive) (Plug-in hybride)