Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinds een aantal jaar profileert speelgoedmerk Lego zich met gedetailleerde modelwagens, genre Porsche 911 GT3 RS en de Land Rover Defender. En dat blijft ook in 2021 het geval, met een aantal nieuwe modellen voor jong en oud. Een vooruitblik.

Vanaf 1 januari 2021, het jaar waarin alles anders en vooral beter moet worden, vind je deze drie automodellen alvast in de rekken van de betere speelgoedwinkel:

LEGO Ferrari 488 GTE – AF Corsa #51

De Ferrari 488 GTE blijft inspireren. Is het niet voor een levensgrote tracktoy, dan wel voor een uit de kluiten gewassen schaalmodel. De endurance racewagen wordt daarmee nagemaakt in 1677 onderdelen, compleet met aerodynamische kenmerken en natuurlijk de logo’s van de sponsors. Met een lengte van 48 centimeter is het de ideale aanvulling voor de boekenkast. Ferrari GT-piloot Alessandro Pier Guidi is alvast fan: “Als kind speelde ik vaak met Lego, dus toen ik de 488 zag was ik onder de indruk. Zeker hoe ze er in geslaagd zijn om de wagen na te bootsen. Ik moet zeggen dat ik enorm trots ben om een Lego-model te zien waarmee ik heb geracet.”

LEGO Jeep Wrangler Rubicon

Lego had vorig jaar al een off-road klassieker in de aanbieding met de Land Rover Defender. Dat ze de 4×4-smaak duidelijk te pakken hebben, bewijst de nieuwe baby-versie van de Jeep Wrangler Rubicon. Ook hier is de Deense blokjesmaker prima geslaagd in het miniaturiseren van de full size-wagen, al is dat met het hoekige design van de Wrangler allicht niet zo’n moeilijke opgave. Wel straf is dat ze er een een werkende ophanging in verwerkt hebben. Een ideaal model voor de liefhebbers van het Jeep-icoon en (de jongere) DRIVRs samen.

LEGO McLaren Senna GTR

Iets kleiner van formaat is de Mclaren Senna GTR, met een lengte van 32 centimeter. Maar daarom is hij niet minder gedetailleerd. Het model weet de gekende achterspoiler te repliceren, samen met een ‘draaiende’ V8-motor én vleugeldeuren. Lego werkte samen met McLaren om het design zo correct mogelijk te vertalen van de fysieke wagen naar het bouwmodel. Dat deden ze trouwens in het verleden ook al, voor modellen gebaseerd op de 720S en de ‘standaard’ Senna.

MEER LEZEN:

Bugatti Baby II gaat in Productie

Video: James May’s Toy Stories – Brooklands

Baghera: Houten Klassiekers voor de Allerkleinsten