Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De eerste foto’s van de IONIQ 5, die het nieuwe EV-submerk van Hyundai mag introduceren, werden zopas de wereld in gestuurd. Maar alvorens je naar je lokale dealer scheurt (of in huidige tijden: een ongeduldige mail stuurt) vermelden we er nog even bij dat het om plaagplaatjes gaat. De digitale wereldpremière staat voor de maand februari gepland.

Een BEV in een CUV-kleedje: twee marketing-geladen termen om aan te duiden dat de IONIQ 5 een volledig elektrische cross-over wordt. Een overbekend concept, maar voor Hyundai Motor Group een heel belangrijke lancering: de 5 staat immers op het E-GMP. Dit gloednieuwe en modulaire platform werd ontwikkeld met het oog op elektrische mobiliteit.

Bovendien belooft de IONIQ 5 een verrassende kijk op een nieuw design dat enkel mogelijk is bij Battery Electric Vehicles, kortweg BEV. Belangrijkere specificaties zoals range of laadsnelheid schitteren voorlopig door afwezigheid, maar we gokken dat die wel snor gaan zitten. De toekomst is immers elektrisch, hoewel net range en laadmogelijkheden nog veel klanten kunnen weerhouden.

Nieuw submerk

IONIQ – voordien slechts een model – wordt dus het nieuwe submerk van de Hyundai Motor Group. Onder deze paraplu zal zich gaandeweg een heel gamma EV’s ontvouwen, waarbij elk model louter door batterijen aangedreven wordt. Ook kenmerkend is het strakke Parametric Pixels designthema. Zoals de naam van dit ontwerp aangeeft, put het inspiratie uit de wereld van de pixels. Dat zie je bijvoorbeeld goed in de signatuur van zowel de voor- als de achterlichten.

IONIQ verwijst eveneens naar een samenwerking tussen analoge en digitale emoties. Die link zien we nu nog niet echt, maar de lancering in februari zal daarover meer duidelijkheid scheppen. SangYup Lee, Senior Vice President en hoofd van Hyundai’s Global Design Center, heeft als enige doel om met IONIQ dé referentie te worden op gebied van elektrisch aangedreven auto’s. Wordt dus zeker vervolgd…

MEER LEZEN

Alpha Motor Ace: funky EV-coupé voor twee

Column: elektrisch naar de bakker

Column: Noorwegen, de oliestaat die elektrisch rijdt