Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tegenwoordig heeft elk zich respecterend merk één of meerdere crossovers in zijn gamma. En als het even kan, dan stoppen ze die modellen ook graag nog wat peper in hun gat. Met de nakende lancering van de Kona N is Hyundai duidelijk mee met die hedendaagse trend.

Alles begon bij de i30N, die van meet af aan hoge toppen scheerde. Zo hoog zelfs, dat beslist werd om de rest van het gamma gaandeweg ook een N-spuitje toe te dienen. Eerst kwamen de N-Lines, die elk model een sportievere look aanmaten. Daarna kwam de i20N het almaar groeiende hot-hatch-segment onveilig maken. En nu is het dus de beurt aan de Kona om als hete SUV om het hoekje te piepen. Waar hebben we dit trucje nog gezien?

N-Line als basis

Momenteel krijgen we alleen wat foto’s van een netjes verpakt testmodel te zien. Hint: bekijk de recent voorgestelde Kona N-Line eens voor inspiratie, want die geeft al een duidelijke eerste indruk. De spierballen worden binnenkort gerold door een 2-liter benzineturbo, gekoppeld aan een dual-clutch transmissie met natte koppeling, 8 versnellingen én launch control. Het vermogen wordt nog niet vrijgegeven, maar reken dat dit dicht in de buurt zal liggen van de 275 pk uit de i30N. De komende weken wordt meer onthuld.

MEER LEZEN

Test: Hyundai i30N

Officieel: Hyundai Tucson N-Line

Driften met 8 dankzij de Hyundai iMax in ‘Drift Bus’