Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De facelift en de M-versie van de geüpdatete 5 Reeks zijn nog maar net gelost of BMW komt al met een nieuwe versie van zijn sportsedan aanzetten. Kocht je dus de Competition als topper, dan ben je eraan voor de moeite: een trede hoger komt nu de M5 CS te staan.

CS staat in BMW-taal voor Competition Sport, een kuur die al menig M-model te beurt viel. Denk maar aan de M2 CS, de M3 CS en de M4 CS. Als basis dient uiteraard het gekende recept van de reguliere M5, zijnde een dubbel geblazen 4,4-liter V8-motor. Voor de gelegenheid krijgt de CS een lichte vermogensupgrade van 10 pk ten opzichte van de Competition-variant om op 635 pk uit te komen.

70 kg lichter

Geen verbijsterend extraatje, maar in combinatie met een vermageringskuur van 70 kg, een specifieke chassisafstelling en nog verder aangescherpte M xDrive-aandrijving inclusief actief differentieel kan de CS absoluut rekenen op knallende cijfers. Een sprintje tot aan de honderd duurt slechts 3 seconden. Sterker nog: de naald tikt de 200-markering na precies 10,4 seconden aan. Bijna een halve seconde sneller dan de Competition dus. Pas aan 305 km/h komt de CS in ademnood.

Het uitlaatgeluid werd eveneens herzien voor een breder bereik en opzwepender karakter, dat afhankelijk van de gekozen rijmodus verandert: van comfortabele cruiser tot rasechte bandenvreter. Het Competition-chassis werd nog verder verfijnd voor circuitgebruik dankzij de standaard (en vrij agressieve) Pirelli P Zero Corsa Track-banden op 20”-velgen. Om te vermijden dat je bij de eerste chicane rechtdoor knalt, kan je rekenen op de eveneens standaard keramische remmen met rode zadels.

‘Franse’ koplampen

Verder zijn er nog enkele kleinere details waaraan je de CS-versie kan herkennen, los van de verschillende badges rondom. Het makkelijkste is uiteraard de unieke grijze lakkleur of de (optionele) Individual-kleurstelling in matgrijs of matgroen. Een andere hint zijn de nieren die een goudbronzen afwerking meekregen, net als de gesmede velgen. Hier en daar herken je ook carbon of CFRP-elementen. De koplampen met standaard lasertechnologie geraken stilaan ingeburgerd, maar voor de gelegenheid kregen ze een gele tint telkens dim- of grootlichten ingeschakeld worden.

Binnenin ademen het alcantara stuurwiel en de carbon kuipen een rasecht racesfeertje. En van een volwaardige achterbank is er ook geen sprake meer, want achterin heeft de CS slechts 2 kuipzetels. Een man of vrouw minder is namelijk ook een vorm van gewichtsbesparing voor de krachtigste en snelste productiewagen die BMW ooit op de markt heeft gebracht.

MEER LEZEN:

Fotoverslag: BMW M Fan Day 2020 op circuit Zolder

Rijtest: BMW M5 (F90) 2018

BMW Motorsport ruilt DTM en Formula E in voor virtuele autosport