Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we de Rimac C_Two voor het laatst zagen. De elektrische hypercar werd origineel voorgesteld op het autosalon van Geneve van 2018, met eerste leveringen gepland voor 2021. Ondertussen heeft de C_Two aerodynamische testen in de windtunnel doorstaan.

De 1914 pk sterke EV van het Kroatische Rimac doet al even de ronde. Ondertussen heeft Rimac investeringen van Hyundai en Porsche gescoord, vooral door zijn expertise op EV-vlak. Hun eigen hypercar, de C_Two, heeft nu officieel een productiedatum gekregen, later dit jaar.

Meer dan een visitekaartje

De C_Two, zoals de naam verraadt, is de tweede wagen van het Kroatische merk. Maar buiten de lessen die ze hebben getrokken uit de Concept One, is het een volledig nieuwe wagen. De eerste testen op de weg zijn al achter de rug, zes preproductiemodellen zijn al gebouwd. Tijd dus om uit te kijken naar de definitieve productie van de hypercar die het tegen de Automobili Pininfarina Battista en de Lotus Evija.

De wagen is trouwens meer dan een duur visitekaartje. Zo wordt de C_Two als een volwaardige gran tourer op de markt gebracht, met een verwacht rijbereik van 640 km. Hoeveel van dat bereik overblijft als je eens goed op het pedaal duwt, is giswerk. De C_Two gaat van 0 naar 100 kmh in 1,85 seconden en haalt de 300 kmh na 11,8 seconden. Om oververhitting tegen te gaan, heeft de wagen maar liefst zeven radiatoren die de batterijen afkoelen. In theorie kan de wagen daarmee twee keer rond de Nürburgring zonder vermogen te verliezen.

Aerodynamica en efficiëntie 

Onlangs zijn de aerodynamische testen afgerond, belangrijk om de efficiëntie van de wagen tot zijn maximum te brengen. En mét resultaat: de C_Two is in vergelijking met het origineel prototype 34% efficiënter. Hoe minder luchtweerstand, hoe groter het bereik. Ook voor de koeling is het belangrijk dat de lucht op de cruciale punten terechtkomt. Waarvan akte in onderstaande video:

MEER LEZEN:

Wat Rimac met de E-Type van Prins Harry van doen heeft

Pininfarina begint aan de laatste testen met de Battista (+ Video)

APEX AP-0: ‘Betaalbare’ elektrische supercar