Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

‘Art’ en ‘future’, daarvoor staat de naam Artura. De jongste telg van McLaren luidt dan ook het begin in van een nieuw hoofdstuk dat de hybridetechnologie helemaal gaat omarmen.

We wisten al even van de komst van de Artura en de hybridisatie die ermee gepaard gaat. Maar nu zien we eindelijk het volledig plaatje, dat duidelijk McLaren is maar toch nieuwe stijlelementen toevoegt. Een revolutie van je het evenwel niet noemen, maar dat is onderhuids natuurlijk anders.

Hybride, maar toch een lichtgewicht

Wie hybride zegt, denkt in de eerste plaats aan extra kilo’s. Dat was McLaren natuurlijk niet ontgaan, wat aanleiding gaf tot een verslankingskuur. De nieuwe V6 weegt 50 kg minder dan de gekende V8 uit andere modellen. De motor wordt ook gemonteerd op een volledig nieuw koolstofvezel chassis, dat net iets meer weegt dan het vorige platform maar wel uitgebreider is. Alles samen weegt de Artura 1498 kg, 50 kg minder dan een 570s. Ter vergelijking: Een Porsche 992 Carrera weegt 10 kilo meer en heeft (voorlopig) geen hybridesysteem.

De geëlektrificeerde 3,0liter twin-turbo V6 zorgt desalniettemin voor indrukwekkende cijfers. Dankzij de 585 pk die de combinatie naar de achterwielen stuurt, gaat de Artura in 3 seconden van 0 naar 100 km/h. Ter referentie: de hybride McLaren P1 deed dezelfde oefening in 2,8 seconden, maar dat was wel met 903 pk aan boord en een prijskaartje van 1 miljoen…

Nieuwe veiligheidsvoorzieningen

De elektromotor is hier geïntegreerd in de versnellingsbak en zit dus niet op de achteras zoals dat traditioneel wordt gedaan. In diezelfde versnellingsbak zit ook een E-differentieel verwerkt, dat de achterwielen kan vastzetten indien nodig. Volledig elektrisch rijden is trouwens ook mogelijk, al is dat maar voor 30 kilometer. Met een standaard lader gaat de batterij naar 80% capaciteit op tweeënhalf uur.

Dankzij het nieuwe chassis is het ook mogelijk om een aantal nieuwe veiligheidssystemen te integreren in de wagen. Zo zit er een verkeersbordenherkenner in de voorruit en een camera voor adaptive cruise control in de neus. Op het dashboard schittert ook een nieuw infotainmentsysteem, dat Apple Carplay en Android Auto mogelijk maakt en over-the-air geüpdatet kan worden.

Voor de geïnteresseerden: de Artura is vanaf nu te bestellen voor een geschatte prijs van €220.000.

MEER LEZEN:

De Artura (2021) vormt het Startschot voor de volgende Generatie McLarens

McLaren 720S ‘Le Mans’ brengt hulde aan F1 GTR #59

Officieel: McLaren 765LT coupé (2020)