Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hoe verbeter je de ultieme driver’s car? Door er een volbloed circuitwagen van te maken, aldus Gordon Murray. En als het resulterende model dan ook nog een opgedragen wordt aan Diezelfde wagen als eerbetoon opdragen aan Niki Lauda, zorgt voor de kers op de taart.

Wie de T.50 al een extreme sportwagen vindt, die zal geheid achterovervallen van de T.50s. Deze tracktoy drijft alles tot het uiterste, maar belooft toch een beheersbare wagen te blijven. Het idee is om er zonder technici (nietwaar, Ferrari?) mee te kunnen rijden. Beter nog, elk van de 25 geplande productiemodellen komt met alle benodigdheden om met een gerust hart het circuit op te gaan.

Synchrone ontwikkeling

De McLaren F1, Gordon Murray‘s vorige supercar, kreeg pas later een GTR-variant voor op het circuit. Maar bij de T.50 is de T.50s terzelfdertijd ontwikkeld. Het resultaat is een alternatieve versie die bevrijd is van alle regeltjes waar straatauto’s aan moeten voldoen. Beide delen dezelfde Cosworth V12 motor maar door andere cilinders, een hogere compressie en het schrappen van de variabele kleptiming weegt het blok in de s-variant 16 kilo minder en heeft het 71 pk meer voor een totaal van 725 paarden bij een ongelooflijke 12.100 opm.

Een grotere verandering in de aandrijflijn zit hem in het schakelmechanisme. De T.50s heeft namelijk een semi-automatische versnellingsbak, in plaats van de manuele schakeldoos in de straatlegale versie. Doordat het een elektronisch mechanisme betreft in plaats van een hydraulisch, bespaart dat opnieuw kilo’s. Het totale gewicht van de T.50s komt zo uit op een haast ongelooflijke 852 kg. Ter vergelijking: een Lotus Elise 240 weegt tegenwoordig al 922 kg.

Het monocoque chassis blijft vrijwel ongewijzigd, met enkele kleine veranderingen voor de aanpassingen aan het exterieur en de motor. Het koetswerk ondergaat meer wijzigingen met een splitter aan de neus, een vin die over de motorkap loopt en eindigt in een grote vleugel. Achteraan is ook een enorme diffuser te vinden. Dit alles is goed voor 1500 kg downforce aan de topsnelheid van 320 kmh.

Eerbetoon aan Niki Lauda

De wagen werd trouwens niet niet zomaar onthuld op de verjaardag van drievoudig F1-wereldkampioen Niki Lauda. De T.50s draagt zijn naam als verwijzing naar zijn overwinning tijdens de Zweedse F1 Grand Prix van 1978, in de Brabham BT46B. De BT46B was de originele fancar, met de kenmerkende ventilator achterin de wagen, die zijn comeback op beide T.50’s maakt. De productiestart is voorzien voor januari 2023, wanneer de 100 reguliere T.50’s afgewerkt zijn. En hoewel er een prijskaartje van 3,5 miljoen euro op de s-variant plakt, is 20% van de oplage nu al verkocht aan toekomstige T.50-eigenaars. En dat terwijl de circuitversie nog maar net is voorgesteld.

MEER LEZEN:

In Memoriam: Niki Lauda (1949 – 2019)

GMA T.50s wordt gestript Circuitbroertje van Gordon Murray’s T.50

Video: Live-Onthulling van de Gordon Murray Design T.50 (18u00)