Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Toen de nieuwe Defender op de markt verscheen, was menig fan teleurgesteld dat er geen V8 beschikbaar was. Gelukkig komt daar voor het nieuwe modeljaar verandering in, al kan dat weleens de zwanenzang worden voor JLR’s V8 met supercharger.

De nieuwe Defender 90 en 110 zijn ondertussen al een jaar op de markt. Hoog tijd voor een kleine update, inclusief V8-motorisatie. Aan de buitenzijde verandert er niet veel, hoewel de remklauwen nu knalblauw zijn en er achteraan vier uitlaten uitsteken. De V8 Supercharged is hier goed voor 525 pk en gaat in 5,2 seconden van 0 naar 100. Daarmee is de korte Defender 90 zowaar 250 km/u snel op de Autobahn. Het blok wordt zoals altijd gekoppeld aan een automatische ZF achtversnellingsbak, al kan je ditmaal ook met peddels achter het stuur schakelen.

Carpathian Edition

Zowel de 90 als de 110-versie krijgen in V8-spec variabele dempers en een aangepaste afstelling van de ophanging. Samen met een nieuw Dynamic rijprofiel in het Terrain Response systeem kan je de volle kracht van de Defender benutten op straat en ernaast. Verbeterde stabilisatorstangen en een achterdifferentieel houden je ook in de bochten tegen het asfalt gedrukt. Als dat nog niet overtuigt, is er nu ook een nieuw optieniveau: de Carpathian Edition, gehuld in een uniek donkergrijs (Carpathian Gray genaamd) en volledig gewrapt in een lak-beschermingsfolie. Het interieur is afgewerkt met leer en suede, het stuur met alcantara. Zo kan je comfortabel de wildernis door.

Maar de updates stoppen niet bij de introductie van de V8. Zo gaat de First Edition eruit en wordt die vervangen door de Defender XS. Aan de binnenkant van het nieuwe modeljaar zijn er subtiele verbeteringen, zoals een standaard draadloos oplaadsysteem en een optioneel groter 11″-scherm in het midden. De XS blijft verder beschikbaar met de zes-in-lijn motoren en de hybridevarianten.

Zwanenzang

De introductie van de V8 in de nieuwe Defender luidt misschien ook het einde in van de krachtige verbrandingsmotoren bij Land Rover. Jaguar maakte al bekend dat er vanaf 2025 alleen nog maar elektrische modellen op de markt zullen verschijnen, terwijl de eerste Land Rover EV in 2024 demarreert. Een lange carrière kan de koppelbeur dus niet beschoren zijn in de offorader. Maar wie de komende jaren nog met deze toekomstige klassieker door het slijk wil rijden, kan dit vanaf €120.100 voor de 90 of €123.800 voor de vijfdeurs 110.

MEER LEZEN:

Land Rover Classic eert de Camel Trophy met gelimiteerde Works Defender V8

Nieuwe Defender krijgt nu al een Update, verliest 4-cilinder TDI’s

Test: Land Rover Defender 110 P400