Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dit F1-seizoen zal niet enkel de Mercedes AMG GT R te zien zijn als safety-car in de Formule 1. Aston Martin keert namelijk niet alleen terug naar de grid, maar zet ook wagens in ter ondersteuning.

Voor het eerst sinds 1996 wordt er dit F1-seizoen een tweede merk ingeschakeld om de safety en medical car te leveren. Naast Mercedes neemt nu ook Aston Martin de taak op zich. De Vantage mag als safety car de races in goede banen leiden, de DBX wordt opgeroepen als medical car als het fout gaat. Gekleed in hetzelfde groen als de nieuwe Aston Martin F1-bolides, geven ze de doorgaans grijze wagens een frissere look. Mercedes heeft de boodschap trouwens ook begrepen en hult de GT R en AMG C63 S voortaan in het rood.

Twee wagens, één (Mercedes) motor

Dit jaar telt het Formule 1 seizoen 23 races. Aston Martin zou hiervan in 12 wedstrijden de safety en medical car aanbieden. Deze wagens spelen een zeer belangrijke rol tijdens de race, maar komen ook tijdens de uitzending goed in beeld. Kortom: een uitgelezen moment voor de marketing. Op dit moment wordt verwacht dat enkel in landen waar Aston Martin actief is de wagens op het circuit gaan rijden.

Zowel de Vantage als de DBX hebben dezelfde 4,0-liter V8 van Mercedes-makelij tussen de voorwielen liggen. Aan snelheid geen gebrek, wat natuurlijk ook nodig is. Het tempo moet immers ook tijdens safety car-periodes hoog genoeg liggen om de F1-wagens niet te veel temperatuur te laten verliezen in hun banden en remmen.

Bekende gezichten

Wat evenwel niet veranderd, is wie er achter het stuur zit van de wagens. Bernd Mayländer, de aangeduide piloot van de FIA, kruipt gewoon verder samen met Richard Darker achter het stuur van de Vantage. Alan van der Merwe zal in de DBX zijn taak als medical car driver voortzetten.

Lang moeten we niet wachten om de groene Aston Martin’s de veiligheid te zien handhaven. Eind deze week zijn ze al actief op de voorseizoenstests in Bahrain. Ook het eerste F1-weekend van het seizoen, van 12 tot 14 maart in Bahrein, zal de het duo aan Aston Martins alvast gebruiken.

MEER LEZEN:

Video’s: Is de Aston Martin Valkyrie echt een F1-wagen voor op de weg?

Officieel: Aston Martin DBX (2020)

Bijna Officieel: Mercedes-AMG ‘GT 73’ 4-Door Coupé