Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na de iX3 en de grotere iX is het eindelijk de beurt aan de i4 om te schitteren. Beter nog: de lancering van de elektrische sedan zit drie maand voor op schema.

In tegenstelling tot de iX krijgt de i4 geen compleet nieuw platform. Net als de iX3 -die zijn grondvesten met de X3 deelt- staat de sedan op dezelfde basis als de huidige 3 en 4 Reeks, zij het met een elektromotor en accu’s beter dan een verbrandingsmotor en een transmissie. En omdat BMW zich door de oude i3 genoodzaakt zag om het nieuwe model i4 te noemen, hoort daar ook de nieuwe neuspartij van de 4 Reeks en M-modellen bij.

M Performance

Veel details heeft München nog niet vrijgegeven over de i4, vermits deze beelden tijdens de jaarlijkse conferentie van de BMW Group werden gelost. Wat we wel al kunnen zien, is dat het eerder een Gran Coupé betreft dan een klassieke sedan of coupé, met een iets hogere rijhoogte en dito dorpels. De reden ligt voor de hand: een diepere vloer biedt meer plaats aan de accu’s die erin verwerkt zitten. Zoals bij alle i-modellen zijn er lichtblauwe accenten zichtbaar, om duidelijk te maken dat het om een elektrisch model gaat.

De i4 maakt zijn intrede ‘in de loop van 2021’ en zou ook dit jaar nog aan de eerste eigenaars worden uitgeleverd, vermits de lancering iets voorligt op schema. München laat wel al weten dat er van meet af aan een aantal versies beschikbaar zijn, waaronder een M Performance-model. Het geschatte maximumbereik bedraagt 590km, met een vermogen van 530 pk. Goed voor een 0 tot 100-tijd van vier seconden. De cijfers zijn gelijk aan dat van de Tesla Model 3 (long range), waar BMW ook de strijd mee wilt aangaan.

Nog meer EV’s aan de horizon

De i4 is niet de enige sedan-EV die BMW aan het plannen is. Er komt ook een elektrische 3 Reeks, terwijl de nieuwe 7 Reeks zowel elektrisch als met een verbrandingsmotor zal aangeboden worden. Op die manier wil BMW zijn portfolio gebalanceerd uitbreiden, naar analogie met Mercedes dat de elektrische EQ-varianten ook naast de Klasses parkeert. Maar hoe dan ook: de volledige aankondiging van de i4 zal nu niet lang meer op zich laten wachten, inclusief interieurfoto’s en volledige technische specificaties.

MEER LEZEN:

BMW iX geeft het Startschot voor een Elektrische Revolutie

Officieel: BMW Concept i4 (2020)

BMW onthult dit jaar nog de eerste EV met M-badge