Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aston Martin maakt zijn rol als nieuwbakken leverancier van F1-dienstwagens meteen ten gelde met de Vantage F1 Edition, de straatversie van de gelijknamige pace car.

Er waait een frisse wind door het legendarische merk, met een nieuw F1-team als paradepaardje. Bovendien leverden de Britten aan de start van het F1-seizoen in Bahrein ook de safety cars. De DBX deed achteraan de grid dienst als Medical Car, onder gele vlag bepaalde de Vantage het tempo van het nerveuze peloton. Deze laatste komt er nu als F1 Edition voor de openbare weg.

Tikkeltje extra

Wie denkt dat het louter over een stickersetje gaat, heeft het deze keer mis. De F1-ingenieurs leefden zich uit op de ophanging en de gekende 4-liter V8 uit de AMG-rangen. Zo puurden ze 25 pk extra uit het al zeer potente blok voor een totaal van 535 pk. De standaard achttrapsautomaat zet de stoeterij op het asfalt via een elektronisch sperdifferentieel. Pirelli ontwierp het exclusieve schoeisel rond de 21”-velgen. Tevens herbekeek Aston Martin de structuur van de volledige voortrein, inclusief nieuwe schokdempers.

Aan de buitenzijde herken je de F1 Edition meteen aan de nieuwe body kit, die breekt met het elegante ontwerp. De dikke spoiler en forse diffuser achteraan kan je namelijk moeilijk subtiel noemen. Gecombineerd met een hertekende onderlip vooraan en de brede zijdorpels levert dit zo’n 200 kg aan downforce op bij topsnelheid. Veel keuze aan kleuren krijg je echter niet: Aston Martin Racing Green, Jet Black of Luna White. De eerste kleur kan trouwens in een stoere, matte afwerking geleverd worden.

Ook als cabrio

De toegevoegde waarde merk je ook aan de binnenkant. De Vantage F1 Edition verwelkomt zijn nieuwe eigenaar met een combinatie van donker leder en alcantara. Om het geheel wat op te fleuren kan je kiezen uit 4 kleuren voor de stiknaden en contrastelementen. En zo belooft Aston Martin een hele resem nieuwe varianten in zijn gamma, ja zelfs de DBX zal er niet aan ontsnappen. Deze F1 Edition mag dus de spits afbijten, vanaf mei verschijnen de eerste exemplaren op de openbare weg. Voor de zonnekloppers onder ons voorzagen de Britten ook een zogeheten Roadster.

MEER LEZEN:

Video’s: is de Aston Martin Valkyrie echt een F1-wagen voor op de weg?

Revenant geeft Vantage (verdiende?) neuscorrectie

Officieel: Aston Martin Vantage Roadster