Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

BMW lanceerde de nieuwste M3 en M4 meteen in twee smaken: als standaardmodel, maar ook als heftigere Competition. Die laatste heeft extra pk’s aan boord, maar ook extra kilo’s waardoor de vorige generatie Competition zomaar even 180 kg minder weegt. Tijd voor een nieuwe CSL?

Uit spionagefoto’s vermoeden we dat BMW dezelfde gedachte heeft. Lijkt er op het eerste zicht nog weinig aan de hand, dan springt de ducktail meteen in in het oog als we het zijprofiel betrachten. BMW geeft de kofferklep dus waarschijnlijk een volledig nieuw design, net zoals het dat al eerder met de E46 CSL deed. Vooraan valt de diepere splitter dan weer op, aan weerszijden voorzien van kleine vleugeltjes zoals bij de recent gelanceerde Peugeot 508 PSE.

CS, GTS of toch CSL?

Arendsogen spotten echter nog meer verschillen. Zo monteerden de ingenieurs achter de velgen carbon-keramische remschijven. Het testmodel staat overigens op Michelin Pilot Cup 2-banden, zoals die ook in de optielijst van de Competition figureren. Kenmerken die er dus op wijzen dat BMW snel met een nog straffere M4 gaat komen. Hoe straf, daar hebben we nog het raden naar. Krijgt de motor een upgrade? Wordt het een Competition met aandrijving op de achterwielen? Of gaat de M4 effectief op dieet?

Een opvolger van de M4 GTS lijkt het niet te worden, want daarvoor ontbreekt de gigantische spoiler achterop. Deze ontwikkeling zal eerder uitmonden in een CS-variant, in navolging van de M5 CS. Een recept van carbon en alcantara, dus. En toch droomt het internet stiekem al van een nieuwe CSL, wat deze keer wel een heel streng dieet zou impliceren. BMW voorziet het basismodel immers al van een carbon dak, het kenmerk dat de E46 M3 CSL zo licht maakte. De spionagefoto’s doen dus heel veel vragen rijzen, maar volgens ingewijden zouden we dit jaar het antwoord al moeten kennen.

Meer info op Autocar.co.uk, dat als bron naar een uitgebreid Bimmerpost-forumbericht verwijst.

MEER LEZEN:

BMW M Fan Day 2020 op circuit Zolder

Test: BMW M2 Competition

BMW onthult dit jaar nog de eerste EV met M-badge