Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op het autosalon van Shanghai previewt Audi de A6 e-tron: een conceptwagen gebouwd op een volledig nieuw platform, die het deelt met Porsche. De productieversie staat voor 2023 op de kalender.

De A6 e-tron is gebaseerd op de Premium Platform Electric (PPE) architectuur. Die heeft Audi samen met Porsche ontwikkeld, waar de grondvesten in de nabije toekomst voor de nieuwe generatie Macan gebruikt gaan worden. In tegenstelling tot het J1-platform, dat onder de E-tron GT en Taycan te vinden is, is PPE een stuk veelzijdiger. Het is aanpasbaar voor ieder model, ongeacht de grootte. Een ander verschil is dat Audi Sport niet betrokken was bij de ontwikkeling. Maar naar alle verwachting doen zij hun duit wel in het zakje als de ontwikkeling van de RS-modellen begint.

Scherp afgelijnd

Het mag dan wel nog een conceptwagen zijn, Audi laat weten dat het ontwerp voor 90% al vast staat. Het zijn voornamelijk de meest opvallende elementen in het design die nog kunnen veranderen; elementen zoals de achteruitkijkspiegels (camera’s) en OLED-achterlichten. Die laatste gedragen zich meer als een display naar de buitenwereld toe, dat een brede waaier aan variaties toelaat.

De buitenzijde van de wagen is ook eerder een scherp afgelijnde Sportback dan een echte sedan. Ook de voetafdruk van de wagen is groter dan die van de gekende A6, om richting de A7 Sportsback op te schuiven. Langs voor zien we de gekende Audi ‘singleframe’ grill, zij het hier met een andere functie dan louter luchttoevoer. Achteraan zit dan weer een grote diffuser, om het geheel zo aerodynamisch mogelijk te maken.

De aandrijving gebeurd door twee elektrische motoren: één op de vooras en één op de achteras, samen goed voor 470 pk en 800 Nm koppel. Audi verwacht dat de meest efficiënte modellen van 0 naar 100 kmh gaan in minder dan zeven seconden, maar wel een bereik van 700 km hebben. Performance gerichte A6 e-tron’s moeten onder de vier seconden duiken.

Elektrische strategie

De A6 e-tron is geen complete vervanger voor de A6, maar gaat naast de volgende A6 met (geëlektrificeerde) verbrandingsmotoren aangeboden worden. Al zal dat dan weer op een ander platform zijn, daar het PPE-platform geen plaats heeft voor een traditionele motor. Audi past hier dezelfde marktstrategie toe als Mercedes, dat EV’s nog niet als vervanger aanbiedt maar als een extra optie erlangs. Het interieur van de nieuwe A6 blijft momenteel wel nog geheim, al gaan we meer van de PPE-platform wagens zien begin volgend jaar.

MEER LEZEN:

Officieel: Audi Q4 e-tron (Sportback)

Rijtest: Audi E-Tron 55 Sportback Quattro (2020)

Officieel: Audi E-Tron GT én RS Quattro