Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

BMW heeft de handen vol met de elektrificatie van het merk. Niet enkel de reguliere personenwagens maar ook de M-modellen moeten stilaan aan de stekker. Volgens Car Magazine staat er dan ook een 1341 pk sterke iM2 in de steigers, ter ere van de gouden jubileum van het motorsportmerk.

Begin 2021 maakte BMW bekend dat de M-afdeling dit jaar nog een eerste elektrisch M-model lanceert. Maar volgens Car Magazine staat er al meer op het EV-programma. De Britten gokken dat de M-afdeling in 2022 een verjaardagsmodel lanceert: een EV gebaseerd op de M2 CS, die onder de naam ‘iM2’ zal verschijnen en zomaar even dik 1300 pk gaat hebben.

50 jaar M

In 2022 viert de M-divisie zijn 50ste verjaardag; de perfecte gelegenheid om het meest radicale M-model ooit te introduceren. De gefluisterde specificaties van de iM2 liegen er immers niet om. Aangedreven door vier elektromotoren (één per wiel dus) zou er tot 1 megawatt oftewel 1000 kW aan vermogen beschikbaar zijn. Dat vertaalt zich naar 1341 pk, met geavanceerde torque vectoring om het gevaarte op de weg moet houden.

Onder de naam ‘Project Katharina’ zou deze monsterlijke M2 al rond de Nürburgring gejaagd zijn, met opvallende resultaten. Met een 0 naar 100 in tussen de 2 en 2,5 seconden zou de iM2 minder dan 7 minuten nodig hebben om de Nordschleife rond te gaan. Momenteel zou het wel nog om een project gaan, want de goedkeuring van BMW om het tot een productiemodel te brengen is er nog niet. Nog even geduld dus.

iM4

Waar wél al groen licht voor zijn, is een i4 met en M-badge. Naar alle verwachting zal deze ‘iM4’ of ‘i4M’ 500 pk sterk zijn, met dezelfde dual-motor aandrijving als de BMW iX. Ook de batterijen van de elektrische SUV worden overgenomen, voor een rijbereik van 480 km. De combinatie hiervan, verwerkt in een lagere en meer aerodynamische wagen, moet een schoolvoorbeeld van een toekomstgericht M-model worden.

Gelukkig is het op dat productiemodel minder lang wachten, want BMW bevestigt dat de eerste elektrische M eind dit jaar wordt voorgesteld en bijgevolg in 2022 in productie gaat.

MEER LEZEN:

BMW onthult dit jaar nog de eerste EV met M-badge

SalonSpecial: BMW goes Phygital

Elektrische BMW i4 komt dit jaar op de markt als Gran Coupé