Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een Mercedes waar je verplicht een helm in moet dragen, dat is al van de SLR Stirling Moss uit 2009 geleden. Een nieuwe samenwerking tussen Roland Bussink en HWA AG brengt daar nu verandering in met de AMG GT R SpeedLegend: een unieke wagen waarbij het weghalen van de vooruit maar het begin is.

Wie vandaag een sportwagenmerk in handen heeft, wordt bijna verplicht om een exclusieve wagen zonder voorruit te produceren. Ferrari heeft de Monza SP1 & 2, McLaren de Elva en Aston Martin de V12 Speedster. Nochtans was Mercedes de (moderne) trendsetter met de SLR Stirling Moss in 2009, maar daar bleef het dan ook bij. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dacht Roland A. Bussink.

Inclusief Halo

Bussink is naast reuzenradbouwer een verwoed Mercedes en Maybach verzamelaar. Anderhalf jaar geleden stapte hij naar HWA AG (gekend van de Formule 2 en 3 teams) om terug een Mercedes zonder dak en voorruit te creëeren. Het resultaat is de AMG GT R SpeedLegend geworden. Om die te bouwen, zijn ze enorm drastisch te werk gegaan. De A-pilaren zijn verwijderd, de vooruit gereduceerd tot een korte rand en het vouwdak is weggehaald. Dat levert een gewichtsverlies van zo’n 100 kg op. Extra versteviging aan het chassis was niet nodig, omdat ze gestart zijn van de cabrio versie van de GT R.

Het piece de résistance is evenwel de Speedbow: een Y-vormige structuur uit koolstofvezel die zijn mosterd uit de Formule 1 haalt. De halo biedt bijgevolg extra stijfheid aan het chassis en beschermt natuurlijk de inzittenden bij het ergste. Andere aanpassingen aan het uiterlijk van GTR R zijn de louvres aan weerszijden van de neus, en uiteraard de opvallende zetelsteunen.

Moet er nog paardenkracht zijn?

Het had zonde geweest als HWA niet verder dan cosmetische aanpassingen was geraakt. Iedere koper van de SpeedLegend krijgt dan ook de mogelijkheid om een performance pack erbij te nemen. Dat verhoogt het vermogen naar 850 pk, zomaar even 265 pk meer dan de standaard GT R en zowaar 122 pk meer dan de Black series.

Alle andere opties -met name in het interieur- zijn aanpasbaar naar wens, gezien ieder model op maat gemaakt is. De prijs van al dat moois wordt niet vrijgegeven, onder het motto If you have to ask… Maar als je nog niet op de lijst van de vijf gelukkigen staat, dan zal het bij dromen blijven. Bussink laat alvast wel al weten dat er nog projecten op til zijn.

MEER LEZEN:

Volume op 11: Mercedes-AMG GT Black Series (2020)

Video: Ferrari Monza vs. McLaren Elva vs. Aston Martin Speedster

Mercedes-AMG GT R Pro: Als het nog wat extremer mag