Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Italiaanse coachbuilder Carrozzeria Touring Superleggera viert dit jaar zijn 95ste verjaardag. Geen beter cadeau aan zichzelf dan de Arese RH95: een volwaardige exoot met een 670pk sterke Ferrari V8.

Na de introductie van de Aero3 midden vorig jaar is Touring Superleggera alweer terug met een nieuwe coachbuild. Ditmaal is het model gebaseerd op de Ferrari 488 GTB, in tegenstelling tot de Ferrari F12 van de Aero3. Spreekt voor zich dat de Arese RH95 een originele de Fabribeckers is, specifiek ontwikkeld voor de 95ste verjaardag van de Italiaanse koetswerkbouwer.

Zeg vooral niet Ferrari

Het design van de sportwagen lijkt een voortzetting van de designtaal die gestart is met de (op de Alfa Romeo 8C gebaseerde) Disco Volante. Die laatste vormde een grote inspiratie voor de Arese, die de lijnen van diens achterpartij haast volledig overneemt. Met een getraind oog zie je ook inspiratie van de Spyker C8, met de opvallende luchtinlaat op het dak. De eveneens op het dak gemonteerde vleugeldeuren vervolledigen het geheel.

Naar goede gewoonte meldt Touring Superleggera zelf nergens welke wagen de Arese RH95 als donor gebruikt. Je hoeft evenwel geen freak te zijn om te weten dat de specificaties netjes overeenkomen met die van de Ferrari 488GTB: een geblazen V8 met 670 pk en 760 nm aan koppel. Goed voor een klassieke sprint in zo’n 3 seconden en een topsnelheid van 330 km/u. Als versnellingsbak wordt de F1 DCT met 7 versnellingen gebruikt, de ophanging wordt volledig gekalibreerd naar de nieuwe carrosserie . Het is trouwens de eerste wagen van CTS met een middenmotor, wat op zich al een extra uitdaging vormt voor het Turijnse bedrijf.

18 stuks

Van de Arese RH95 worden er slechts 18 exemplaren gemaakt. De eerste drie zijn al besproken en krijgen telkens een uniek kleurschema. Nummer 1 komt komt in ‘Verde Pino’ (donkergroen) met een cognac-kleurig interieur, zoals je op de persfoto’s kan zien. Nummer twee krijgt de historische Alfa Romeo-kleuren rood en wit, terwijl het derde exemplaar een Gulf livery krijgt.

Touring geeft toekomstige eigenaars de keuze om zelf een 488 GTB aan te leveren of een donorwagen voor hen te zoeken. De prijs van al dat moois is wederom geheim – maar wetende dat een Ferrari 488 GTB nog altijd dik 200.000 euro kost, mag je daar zeker nog een paar ton bijrekenen.

MEER LEZEN:

Officieel: Touring Aero3 volgt de Disco Volante op

Maatwerk: Touring Sciàdipersia

Fotospecial: Van Alfa 8C naar Disco Volante (+ VID)