Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
DueJOtgVPLA

Wie zijn beurt gemist heeft met de Bugatti Chiron Super Sport 300+, krijgt een herkansing. Bugatti gaat namelijk 9 stuks van de Chiron Super Sport bouwen, als ultieme Grand Tourer maar vooral ook als ultieme Chiron.

In 2019 klokte testpiloot Andy Wallace het record van 490,48 km/u en kroonde de Chiron zo tot snelste straat-legale hypercar. Een record dat nog steeds niet (officieel) gebroken is, nota bene. Om die prestatie te eren, bouwde Bugatti de Chiron Super Sport 300+ in een gelimiteerde oplage van 30. De nieuwe Super Sport (zonder meer) zet dat verhaal nu verder in een nog exclusievere oplage.

Stabiel aan (extreem) hoge snelheid

Het Frans-Duitse hypercarmerk geeft niet in detail aan in hoeverre de Super Sport van de Super Sport 300+ verschilt. Wat we wel weten, is dat Bugatti grotere turbo’s, een grotere cilinderkop, een aangepaste koppeling en dito versnellingsbak heeft gemonteerd. Genoeg om het vermogen van de 8-liter W12 tot 1577 pk te tillen. Hierdoor ga je van 0 naar 200 km/u in zo’n 5,8 seconden en van 0 naar 300 km/u in 12,1 seconden. Dat maakt de Super Sport zo’n 7 procent sneller dan de ‘standaard’ Chiron.

Net zoals bij de 300+, heeft ook de Super Sport een langere achterpartij. Die verlenging van 25 centimeter helpt om de luchtverplaatsing aan hogere snelheden te verbeteren. Ook de vier uitlaten zijn herschikt om een grotere diffuser te monteren, waardoor de stabiliteit aan alle snelheden gewaarborgd wordt. Onder de wagen zitten exclusieve Michelin Pilot Sport Cup 2-banden, die langdurig aan 500 km/u kunnen rijden. Dit doen ze door dezelfde rubberstructuur te gebruiken als oorspronkelijk op de Space Shuttle dienst deed.

Exclusiviteit ten top

Van de Bugatti Chiron Super Sport worden er slechts 9 wagens gebouwd. Wie interesse heeft, kan nu een bestelling plaatsen voor de prijs van €3,2 miljoen (zonder btw). Dat is wel een stuk goedkoper dan de Super Sport 300+, die een prijskaartje van €4,8 miljoen had. De productie gaat begin volgend jaar van start in Molsheim, Frankrijk. Wie toch niet warmloopt voor deze Super Sport, kan een kijkje nemen naar de andere modellen in het steeds breder wordende Bugatti-gamma. Zoals deze Bugatti Centodieci, die onlangs de Nürburgring onveilig maakte:

MEER LEZEN:

Pure Waanzin: 1859 pk sterke Bugatti Bolide haalt 500 km/u in 20 s (+ Video)

Video: Bugatti Chiron Pur Sport Shakedown op Bilster Berg

Bugatti Chiron passeert magische grens van de 300