Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Audi RS3 is terug -in hatchback- én sedanvorm- en bouwt verder op de succesformule: een geblazen vijfcilinder met vierwielaandrijving. Al ligt de focus deze keer hoegenaamd meer op rijdynamiek dan op vermogen.

Wie vreesde dat de toekomst alleen maar elektrische hot hatches in petto heeft, kan nog even rustig ademhalen. Audi maakt namelijk nieuwe details bekend over de volgende RS3, die duidelijk een verfijning prediken beter dan een volledige herwerking. Het hele persbericht laat wel nog even op zich wachten tot de zomer, maar dat mag de pret over deze ‘klassieke’ hot hatch-aankondiging niet drukken.

Beter in de bocht

De 2.5-liter vijfcilinder turbo blijft grosso modo identiek. Het vermogen bedraagt 400 pk, al is dat voortaan beschikbaar vanaf 5600 tot 7000 toeren. Ook het maximale koppel krijgt een duw en stijgt van 480 naar 500 nm. Dit alles zorgt ervoor dat de RS3 van 0 naar 100 km/u knalt in 3,8 seconden oftewel zo’n 0,3 seconden sneller dan het uitgaande model. De standaard topsnelheid bedraagt 250 km/u, al kan dit in combinatie met het RS Dynamic Pack met keramische remschijven verhoogd worden tot 290 km/u. Een echte autobahnstormer, dus.

Het grote verschil zit hem in in de aandrijving, en dan voornamelijk op de achteras. Audi introduceert er de RS Torque Splitter, die het koppel actief en individueel kan verdelen over de twee achterwielen. Dit alles is afhankelijk van de rijmodus waarin je rijdt. Gecontroleerd driften zou daarmee mogelijk worden, doordat al het vermogen op de achteras naar het buitenwiel kan worden overgebracht. De RS3 heeft wel nog steeds vierwielaandrijving, die maximaal 50% van het vermogen naar de achterwielen stuurt. Dat alles moet de hot hatch tegelijk standvastiger én dynamischer maken dan zijn voorganger.

Najaar 2021

De standaard RS3 komt met een herwerkte maar nog steeds passieve ophanging. Wie adaptieve schokdempers wilt, zal opnieuw voor het RS Dynamic-pakket moeten kiezen, dat de filtering naargelang de rijmodus aanpast. In tegenstelling tot de Golf R houdt Audi vast aan die rijmodi om de ophanging te controleren, in plaats individuele instellingen per onderdeel aan te bieden. Of dat zo’n groot verschil zal maken tijdens het rijden, valt nog af te wachten – net als de rest van de informatie. Zo ontbreken we momenteel nog een prijs, al zal die niet ver boven de €56.000 liggen van het uitgaande model. De eerste leveringen starten normaal dit najaar.

MEER LEZEN:

Concept: Audi A6 e-tron (+ Video)

DRIVR-Video: Audi UrQuattro 20v Turbo met slechts 12.800 km gereden

Nu of Nooit: Audi TT (8N) – De Bauhaus Coupé (WD01)