Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
34kgmGUVwq8

Dallara keert terug naar de roots van het bedrijf met de Stradale EXP. Een ruwe open-top variant met 1250 kg aan downforce, enkel bedoeld voor het circuit. Maar wie al een Stradale heeft, hoeft niet noodzakelijk terug in de buidel te tasten.

Dallara is al meer dan 50 jaar een gevestigde waarde in verschillende motorsport takken. Zo bouwen ze de wagens voor Formule 2, Formule 3 en Indycar. Het komt dan ook niet als een verrassing dat er een Spartaanse trackday versie komt van hun enige straat-legale wagen, de Stradale.

Extra downforce

De EXP heeft dezelfde Ford EcoBoost 2,3 liter turbo viercilinder onder de motorkap. Maar dankzij verdere afstelling in samenwerking met Bosch, produceert deze nu 500 pk en 700 nm aan koppel. Zo’n 100 pk en 200 nm aan koppel meer dan de straat legale Stradale. Hoewel die laatste te krijgen is in manueel of (sport)automaat, is de EXP enkel verkrijgbaar met een automatische versnellingsbak met peddels aan het stuur. Exacte topsnelheid is niet gekend, maar gezien de Stradale van 0 naar 100 km/u gaat in 3,2 seconden, kan dit enkel maar sneller.

Om het gewicht van 890 kg te bereiken, is er een overvloed aan koolstofvezel gebruikt. Niet enkel voor de zichtbare delen van de carrosserie, maar ook kleinere elementen zoals klemmen zijn volledig uit koolstofvezel vervaardigd. Ook de aerodynamica van de EXP is agressiever dan dat van de normale Stradale. Een grotere, aanpasbare achtervleugel werkt samen met een herwerkte voor- en achterdiffuser om de lucht onderin optimaal te laten vloeien. Het eind resultaat is 1.250 kg aan downforce. Een enorm verschil ten opzichte van de Stradale, die ‘slechts’ een maximum van 855 kg aan neerwaartse druk genereert.

Kitcar

De Dallara Stradale is verkrijgbaar in een aantal verschillende stijlen, van coupé tot roadster. De EXP is enkel verkrijgbaar als een open-top, net zoals prototype racewagens en de Lotus 3-Eleven. Omdat de Stradale en EXP onderliggend modulair zijn, biedt Dallara de mogelijkheid om je huidige Stradale om te bouwen met een EXP-kit.

Er worden in totaal slechts 600 Dallara Stradale’s gemaakt, van dat aantal worden nu ook de EXP’s afgetrokken. Snel zijn is dus de boodschap. Een richtprijs is nog niet bekend, al zal deze naar alle verwachting gevoelig hoger liggen dan de 191.000 euro (excl. btw) die voor een Stradale gevraagd wordt.

MEER LEZEN

Waarom Giampaolo Dallara Colin Chapman zo bewondert

Slideshow: Making of Dallara Stradale.

Dallara komt met concurrent voor Alfa 4C en Lotus Elise