Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het hing lang aan een zijden draadje, maar op het laatste nippertje kreeg het Goodwood Festival of Speed het groen licht van de Britse regering. Door de huidige maatregelen kunnen we er helaas niet bij zijn, maar wel volgen via livestream. We lijsten alvast de interessantste premières op van het grootste autofestival.

We hebben het een jaar moeten missen, maar het is zover. Het Festival of Speed strijkt terug neer in de tuin van Goodwood. Uitgelezen moment voor menig auto constructeur om nieuwe wagens over de hillclimb te laten razen.

BMW 2-reeks Coupé / BMW i4

Na de introductie van de BMW 2-reeks Gran Coupé, is er nu ook de tweedeurs coupé. Verkrijgbaar in een 2-liter vier cilinder met achterwielaandrijving, of een drieliter zes cilinder met vierwielaandrijving. Deze laatste is goed voor 374 pk en vormt het topmodel de tweedeurs uitvoering, tot de volwaardige M2 later dit jaar wordt voorgesteld. Ook de volledig elektrische i4 maakt zijn intrede op Goodwood, die in M50-uitvoering meer performance beloofd dan de BMW M4.

Mini Pacesetter

Aan het begin van het Formule E seizoen, werd de i8 roadster safetycar vervangen door een uniek Mini model. De Pacesetter is meer een one-of dan een volwaardig productiemodel, al geeft het wel een voorsmaakje van toekomstige elektrische John Cooper Works modellen. Mini bouwde een bestaande Mini SE om met een het uiterlijk van een GP3. Resultaat is een snellere 0 naar 100, in zo’n 6,7 seconden. Kleinzoon van John Cooper kruipt speciaal voor het Festival of Speed achter het stuur van de kleinste safety car in motorsport.

Lotus Emira

In dezelfde week als de officiële onthulling, maakt de Lotus Emira haar opwachting aan de start van de hillclimb van Goodwood. In een eerste dynamisch debuut maken we kennis met de rijcapaciteiten van de jongste telg van de Lotus-familie. Helaas wel de laatste Lotus met een verbrandingsmotor. Met de keuze tussen een AMG viercilinder of een Toyota V6, een vermogen van 360 tot 400 pk en gekende Lotus rijdynamiek. Lees meer in ons overzicht.

Maserati MC20

Maserati brengt de jongste en meest performante telg van de familie mee naar het festival. De MC20 lijnt een jaar na de onthulling zich op aan de startlijn. Hier wil het vooral Maserati’s nieuwe V6, de 630 pk sterke Nettuno, tot de verbeelding laten spreken. Met een 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden zal het alvast indruk maken op de hillclimb. Meer lees je hier.

Toyota GR86

De opvolger van de GT86 maakt zijn eerste publieke debuut op dezelfde plaats waar de nieuwe Supra werd voorgesteld. Het derde lid van de GR-line up heeft dezelfde afmetingen als zijn voorganger, al zijn de looks bijgeschaafd en licht agressiever gemaakt. De 2.4 liter boxermotor onder de motorkap wordt gedeeld met de nieuwe Subaru BRZ, al komt deze laatste niet naar Europa. Met 232 pk raakt de GR86 in 0 naar 100 km/u in 6,3 seconden.

Kimera Evo 037

Nog een wagen die voor het eerst in de buitenlucht te zien zal zijn, is de Kimera Evo 037. Een volwaardige replica van de legendarische Lancia 037 rallywagen. De motor, met turbo én supercharger, is gebouwd naar de originele specificaties en produceert nu zo’n 505 pk. Op foto’s ziet de Evo er fantastisch uit, maar het is vooral de klank waar we nieuwsgierig naar zijn. Iets wat in volle glorie te horen moet zijn op de hillclimb.

Aston Martin Valkyrie

2020_aston_martin_valkyrie_road_07

Hoewel de Valkyrie al even in de ontwikkelingsfase zit, wil het grote ogen laten gooien op Goodwood. Met niemand minder dan Aston Martin F1-piloot Lance Stroll achter het stuur, zal de Valkyrie in 0 naar 100 km/u gaan in minder dan 2,5 seconden. Niet enkel kundige handen, maar ook de 6,5 liter V12 met een vermogen van 1.160 pk doen hier het brute werk. Een lust voor het oog én het oor.

MEER LEZEN

Video: The history of the Ferrari 250

Fotospecial: Best of Goodwood Revival

Buiten de Rijlijn Week 19