Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Eindelijk weten we meer over het ‘straatlegale’ broertje van Aston Martin’s Valkyrie: de Valhalla. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar na een lange radiostilte is er een productieversie. Al deelt die weinig met het originele concept uit 2019.

Er is bij Aston Martin heel wat veranderd sinds de onthulling van het originele AM-RB 003 concept in 2019. Nieuwe aandeelhouders bijvoorbeeld, die op hun beurt het Racing Point F1 team in huis hebben gehaald. Het is dankzij dat F1 team dat de Valhalla nu eindelijk vorm krijgt. Hun inzichten hebben de wagen namelijk niet alleen verbeterd, maar ook getransformeerd.

De Valhalla is naast de Valkyrie onderdeel van Aston’s ‘Project Horizon’, waarin het Britse merk tegen 2024 tien nieuwe wagens wilt lanceren. Het is alvast een gedurfd plan van nieuwbakken CEO Tobias Moers, al zit daar met deze plug-in supercar wel muziek in.

Hybride middenmotor

Terwijl de conceptwagen van de Valhalla nog een twin-turbo drieliter V6 ging hebben van eigen makelij, is er bij de productieversie gekozen voor een AMG-motor. In het midden van de wagen ligt nu een vierliter twin-turbo V8, die we voor het eerst zagen bij de AMG GT Black Series. Het vermogen bedraagt 750 pk en het koppel 1000 Nm. Op beide wielassen zit een elektromotor om daar nog eens 200 pk aan toe te voegen. De optelsom komt uit op een systeemvermogen van 950 pk, dat de Valhalla van 0 naar 100 km/u lanceert in zo’n 2,5 seconden.

Dat geeft de Valhalla een gelijkaardige performance als de Italiaanse Ferrari SF90 Stradale. Maar ook de nieuwe transmissie heeft iets geleerd van de SF90. Doordat de Valhalla enkel achteruit rijdt op elektrische kracht, is er geen nood aan een conventionele achteruitversnelling. Puur elektrisch rijden is ook een optie met de Valhalla, al raak je er maar luttele 14 kilometer ver mee.

Met behulp van actieve aerodynamica op de carrosserie behaalt de Valhalla een downforce van 600 kg. Een beweegbare achtervleugel en front-splitter werken in tandem met grote venturitunnels die vervlochten zitten in de body. Aston Martin mikt op een drooggewicht van 1550 kg, dankzij het gebruik van chassis uit koolstofvezel.

Dromen van de Nürburgring

Indrukwekkender dan de cijfers zijn uiteraard de (mogelijke) resultaten. Aston Martin mikt op een rondetijd op de Nürburgring van 6 minuten 30 seconden, wat 13 seconden sneller zou zijn dan huidig recordhouder, de AMG GT Black Series. Of die tijd haalbaar is, blijft momenteel de vraag – al heeft het straatlegale broertje van de Valkyrie zeker genoeg performance aan boord om in de buurt te raken.

Tot slot wil het oog natuurlijk ook wat. De neus heeft alvast de gekende Aston grille, met scherpe koplampen er net boven gemonteerd. Achterin zien we een grote en agressieve diffusor, met uitlaten die (zoals bij de McLaren 600 LT) uit de motorkap komen. De flanken van de wagen worden gedomineerd door scherp afgelijnde luchtinlaten en sideskirts.

De Valhalla zit nog volop in de ontwikkelingsfase en is gepland voor 2022. Een echt prijskaartje hangt er nog niet aan vast, al wordt dat rond de 600.000 euro geschat. Daarmee ziet de Aston Martin Vantage er plots heel wat goedkoper uit.

MEER LEZEN:

Officieel: Aston Martin Valkyrie AMR Pro (2021) is geen gewoon circuitspeeltje

Video’s: Is de Aston Martin Valkyrie echt een F1-wagen voor particulieren?

Officieel: Aston Martin Vantage F1 Edition is pace-car voor op de weg