Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
8WAKiSnhIG0

Wie in stijl een safari of trial wilt rijden, heeft vandaag niet veel keus. Tijd voor verandering, aldus Morgan Motor Company, dat in samenwerking met Dakar-specialist Rally Raid een gelimiteerde versie van de Plus Four gaat bouwen: de Morgan CX-T.

Je zou het misschien niet denken, maar Morgan heeft een lange geschiedenis met trail-rijden. Al sinds 1911 doen Morgans mee in competities in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten, mét succes. Het is vanuit die historie dat de CX-T geboren is. En nee, het is geen prototype of instagram-render maar een échte wagen – ook al worden er maar acht stuks van gemaakt.

De CX-T is gebaseerd op de standaard Morgan Plus Four, maar kundig aangepast voor offroadgebruik met de hulp van Rally Raid. Die laatste houden zich tijdens de gewone werkuren bezig met het prepareren van Dakar-wagens en zorgen ook voor de setup van de CX-T als die van de band is gerold.

Partners in crime

Onder de motorkap zit dezelfde BMW B48 turbo tweeliter viercilinder van 260 pk, gekoppeld aan een manuele zesbak met een elektronisch gestuurd sperdifferentieel. Wel is er een ‘all-terrain’ modus aan toegevoegd, om de aandrijflijn beter geschikt te maken voor het beoogde gebruik. Maar daar stoppen de gelijkenissen met de Plus Four zowat.

De ophanging van de CX-T is deels afkomstig van de Plus Six en neemt ook de grotere draagarmen ervan over. De vering komt van Exe-TC, die in het verleden Citroën’s WRC-wagens van een ophanging voorzag. Hier zorgen de ingrepen voor een rijhoogte van 23 cm met 12,5 cm aan speling. Aan de onderkant zit er voldoende bescherming voor ruig terrein en ook de uitlaat is aangepakt om heftige steenslag te verteren.

Luxueuze Ariel Nomad

Het oog wil daarnaast ook wat en wordt hier serieus gepaaid. Aan de buitenkant is een rolkooi aangebracht die tevens als bagagedrager dient, om twee reservebanden en ander materieel op te bergen. Met de extra verstralers erop gemonteerd wordt de safarilook zo compleet. Aan het interieur is er dan weer zo goed als niets veranderd ten opzichte van de Plus Four.

De wagen voelt aan als Morgan’s antwoord op de Ariel Nomad. Die laatste is uiteraard veel spartaanser dan deze CT-X, omdat Morgan een zeker niveau van stijl en luxe hoog te houden heeft. Wie daar in kan komen, mag alvast 200.000 euro aan de kant zetten voor de geplande productierun eind dit jaar. In tussentijd kunnen we van het testverslag door de video-equipe van Carfection genieten:

MEER LEZEN:

Limited Edition: Morgan teaset de Plus 8 GTR met V8-motor

De geschiedenis van het Britse Morgan (+ Video)

Morgan bevestigt komst nieuw instapmodel