Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tijdens de Monterey car week presenteerde Gunther Werks een herwerkte versie van de Porsche 933 Speedster. Een cabrioversie van de laatste generatie luchtgekoelde 911’s.

Gunther Werks is net zoals Singer een Porsche-restomod garage, gebaseerd in Californië. Wat Gunther Werks uniek maakt is hun focus op de 993-generatie van de Porsche 911. De laatste die luchtgekoeld was. Na de introductie van de coupéversie in 2020 is het nu de beurt aan de Speedster-variant.

GW_993S_03

Porsche heeft in totaal maar twee 993 Speedsters gebouwd. Een voor Ferdinand Porsche’s 60ste verjaardag (met automatische transmissie) en een met manuele versnellingen voor Amerikaanse comedian Jerry Seinfeld. Gunther Werks zal er met 25 exemplaren gelukkig net iets meer produceren.

Gewichtsbesparing

Achterin de Speedster ligt een 4,0-liter, zescilinder boxer motor met een maximaal vermogen van 435 pk. De motor zelf is herwerkt door Rothsport Racing. In tegenstelling tot het origineel voorziet Gunther Werks enkel een manuele versnellingsbak. Een 0 naar 100 km/u tijd is nog niet bekend, al doet de coupé de sprint in minder dan 4 seconden.

GW_993S_06

Gewichtsbesparing was de kernwaarde bij het ontwikkelen van de wagen. Het drooggewicht van 1.175 kg wordt bekomen door het bijna overmatig gebruik van koolstofvezel voor ieder paneel van de Speedster. Zo is de neus zelfs 25% lichter dan de coupé en uitgerust met een carbon front splitter. Ondanks de grote focus op gewicht is de 993 uitgerust met adaptieve dempers met drie standen.

GW_993S_02

GW_993S_07GW_993S_08

Gezien Porsche slechts twee 993 Speedsters heeft geproduceerd past Gunter Werks het chassis aan van 993’s coupé. De stugheid die het verliest door het verwijderen van het dak wordt echter gecompenseerd met een nieuwe rolkooi en verdere verstevigingen achter de voorste stoelen.

GW_993S_05

Ducktails en fuchs

Koolstofvezel is ook aanwezig in het interieur met het dashboard, het stuur en stoelen vervaardigd uit het materiaal. Het exterieur is weinig anders dan het origineel, al heb je de optie om een korte eendenstaart te laten monteren. Verder is er ook keuze in welke velgen er onder de wagen zitten. Zo heeft Gunther Werks zelf een waaier aan gesmede velgen. Maar is er ook de keuze voor Fuchs-geïnspireerde met een centrale wielmoer zoals we terugvinden op GTS en GT3 (RS)..

GW_993S_04

Een prijs is nog niet gekend voor deze 993 Speedster Remastered. Al verwachten we een iets hogere prijs dan de Coupé, die start aan 585.000 dollar.

MEER LEZEN

In detail: Porsche 992 GT3 Touring

Verjaardagsmodel: Porsche Boxster 25 Years

Porsche veilt allerlaatste 991 Speedster met bijpassend horloge