Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ford eert zijn Le Mans geschiedenis met een nieuwe gelimiteerde variant van de Ford GT. Ditmaal gebaseerd op het originele prototype uit 1964. Al blijft het bij een ander kleurenschema en verandert er weinig of niets onder de motorkap.

Niet geheel toevallig in dezelfde week als de 89ste 24 uren van Le Mans presenteert Ford een nieuwe uitvoering van de Ford GT. Gebaseerd op de originele vijf prototypes die Shelby bouwde en testte in 1964. Het was hieruit dat de uiteindelijke GT40’s voortkwamen en Ford zijn historische overwinning behaalde in 1966.

Preproduction 2022 Ford GT Heritage Edition

Het is trouwens niet de eerste speciale variant van de (nieuwe) Ford GT die van de band rolt, en al helemaal niet de eerste gerelateerd aan de Le Mans overwinningen. Deze ’64 Heritage Edition is de zesde, na eerdere Daytona en Gulf kleurenschema’s. Mark Severson, GT-programma manager laat weten dat dit het niet een minderwaardig eerbetoon maakt. “Dit is de eerste Ford GT Heritage Edition die verder gaat dan het vieren van raceoverwinningen. Deze gaat diep en eert de vroegste geschiedenis van de Ford-supercars”

Preproduction 2022 Ford GT Heritage EditionPreproduction 2022 Ford GT Heritage EditionPreproduction 2022 Ford GT Heritage Edition

Koolstofvezel overal

Onder de motorkap blijft alles bij hetzelfde. Zijnde een twin-turbo 3,5 liter EcoBoost V6 met een vermogen van 647 pk. Het is voornamelijk het exterieur dat een lichte opfrisbeurt krijgt. Deze krijgt een ‘Wimbledon white’ lak, gecombineerd met blauwe elementen zoals de racing stripe. Daarnaast zijn ook een reeks elementen uit koolstofvezel zoals de 20″ velgen, achteruitkijkspiegels en front splitter.

Preproduction 2022 Ford GT Heritage Edition

Het interieur krijgt ook een gelijkwaardig aantal details in koolstofvezel, al zijn de stoelen ditmaal in blauw alcantara overtrokken met contrasterende zilveren stiksels. Het dashboard krijgt elementen afgewerkt in zwart leer met het stuur en A-pilaren in zwart alcantara.

Preproduction 2022 Ford GT Heritage EditionPreproduction 2022 Ford GT Heritage Edition

Zwanenzang

Het is dus vooralsnog niet de verwachte zwanenzang van de Ford GT MkII. Met het geplande einde van productie in 2022, waren er al reeds geruchten over een laatste, meer performante versie. Deze zou een vermogen van 700 pk onder de motorkap krijgen en meer uitgesproken aerodynamische elementen zoals een luchthapper op het dak. Meer in de lijn zoals de GT3 uitvoering van MkII. Pikant detail is wel dat Ford daarvoor de EcoBoost V6 zou inruilen voor een meer klassieke V8.

Preproduction 2022 Ford GT Heritage Edition

Voor wie geïnteresseerd zou zijn in deze Heritage Edition, en uiteraard in aanmerking komt én geselecteerd wordt als koper, starten de orders in januari 2022.

MEER LEZEN

Waarom de nieuwe Ford GT de oude zo complementeert

Circuittest: Ford GT (2017)

1969 LM Revival: Ford GT heaven @ Spa