Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na de Concept_One en Concept_Two komt de Kroatische hypercarbouwer Rimac nu met zijn eerste ‘productiemodel’, dat zich meteen tot snelste productiewagen ooit heeft gekroond.

Rimac zal niet enkel de geschiedenisboeken ingaan als het merk dat ons in de wereld van elektrische hypercars introduceerde, het heeft ondertussen ook het snelheidsrecord voor de snelste productiewagen te pakken. Niet bepaald onverwacht natuurlijk, met een totaal van 1887 pk en 2360 Nm koppel verspreid over vier elektromotoren…

Toch is de Rimac Nevera niet de enige met bijna 2000 pk tussen de wielen; kijk daarvoor maar naar de gelijkaardige Pininfarina Battista en de Lotus Evija. Het is echter wel de eerste die tot het uiterste getest wordt en bovendien het daglicht daarbij niet schuwt. Anderzijds is Rimac met de Nevera niet meer aan zijn proefstuk toe, dat eerder al uit de Concept_One en de Concept_Two bestond.

Sneller dan de P1 en de Chiron

Deze recordpoging is natuurlijk wel de eerste keer dat we de rauwe kracht te zien krijgen van de Nevera. Hoewel Rimac eerder dit jaar het record al verbrak, was dat toen nog niet met professionele timing-tools. Deze keer dus wel, op het circuit Famoso Raceway in Californië met Brooks Weiselblat van het Youtube-kanaal DragTimes aan het stuur.

Daar hebben ze zich in de beste Amerikaanse traditie op de quarter-mile (400 meter) gefocust. Die haspelde de Nevera in 8,582 seconden af met een eindsnelheid van 269.6 km/u. Ter referentie: de McLaren P1 deed dezelfde oefening in 9,8 seconden aan 239.6 km/u, de Bugatti Chiron in zo’n 9,4 seconden aan 254.2 km/u. Voor de test werd de Nevera uitgerust met standaard Michelin Pilot Sport 4S banden en werd er buiten de nodige opwarmruns hoegenaamd weinig aan de setup veranderd.

Productie van 150

De Rimac Nevera is gebaseerd op de Concept_Two uit 2018, die omgevormd is tot een productiemodel van om en bij de 2 miljoen euro, wat in lijn ligt met de concurrentie. Er worden slechts 150 Nevera’s gemaakt, die door dit record allicht nog makkelijk afzet gaan vinden.

Rimac zelf gooit ondertussen ook grote ogen bij de gevestigde waarden van de autoindustrie. Onlangs kocht Porsche zich voor 24% van de aandelen in, en ook Hyundai investeerde al €80 miljoen in de Kroatische startup. Rimac zelf nam recentelijk Bugatti over, en werd voor 55% hoofdaandeelhouder van het prestige-merk. Het lijkt ons dan ook gepast dat Rimac de Chiron van de troon heeft gestoten in de oneindige race naar meer snelheid.

MEER LEZEN:

Pure Waanzin: 1859 pk sterke Bugatti Bolide haalt 500 km/u in 20 s (+ Video)

Video: Top Gear – Lotus Evija Exclusive First Drive

Pininfarina begint aan de laatste testen met de elektrische Battista Hypercar (+ Video)