Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Je bent jong en je wil wat. Een Aston Martin DB5 bijvoorbeeld, maar dan wel die van James Bond . Voor de jongste DRIVRs presenteert Little Car Company een nieuwe versie van hun kleine elektrische DB5, compleet met gadgets en grof geschut!

Na meermaals uitgesteld te zijn, komt de nieuwste James Bond-film –No Time To Die- nu eindelijk in de zalen vanaf 30 september. Ter ere van de tijdloze Britse spion komt Little Car Company nu met een exclusieve versie van hun Aston Martin DB5 Junior, gespiegeld aan de DB5 waar Bond zijn leven aan toevertrouwt.

Voor wie niet bekend is met Little Car Company, een korte introductie. Sinds 2019 vervaardigen ze van gekende klassieke wagens elektrische varianten op een schaal van 2:3. Hoewel die eerder bedoeld zijn voor jonge DRIVRs, hebben ze toch oog voor detail en afwerking. Eerder maakten ze al een Bugatti Baby II, een Ferrari 250 GTO TR en een ‘standaard’ Aston Martin DB5.

Machinegeweren incluis

Net zoals Bond zijn DB5 krijgt de Junior-variant een reeks gadgets. Zo zitten er achter de koplampen twee machinegeweren verstopt, komt er uit de uitlaat een rookgordijn en behoort de mysterieuze slip-modus ook tot de capaciteiten van de kleine wagen. Alles is bedienbaar met een paneel in de middenconsole, terwijl kleine (werkende!) Smiths-instrumenten het dashboard vervolledigen.

De DB5 heeft een elektrische motor met een vermogen van 16 kW, omgerekend zo’n 22 pk. Topsnelheid van het kleinnood ligt rond 70 km per uur. Net zoals een echte EV is ook deze uitgerust met een regeneratief remsysteem én Brembo remmen. Voor wie het veilig wilt houden, zijn er vier verschillende rijmodi – gaande van beginner tot competitie. In de wagen is er plaats voor één volwassene en één kind. Maar zeker zo belangrijk om te vermelden: deze Junior Aston is niet straat-legaal.

Ideaal kerstcadeau?

Wie zijn (klein)kind wil verrassen met kerst, leggen we alvast de prijs even voor. Deze 007-versie begint aan -hou je vast- €104.000, zonder douanekosten en verzending. Met een oplage van slechts 125 exemplaren zal je er overigens snel bij moeten zijn. Wie eentje bestelt, wordt wel automatisch lid van de Aston Martin Owner’s Club. Daarmee krijg je dan uitnodigingen voor bijeenkomsten en trackdays. Alle wagens worden tot slot met de hand gemaakt bij de Little Car Company, waardoor leveren niet op een-twee-drie zal gebeuren.

MEER LEZEN:

Déjà Vu: Aston Martin DB5 (Vantage) Junior

Video op Zondag: Carfection zoomt in op de DB5 ‘M3’ uit No Time to Die

Swatch X 007: 6 Bond-klassiekers in polsformaat