Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Porsche bevestigt dat er voor het eerst een ‘RennSport’-versie komt van de 718 Cayman GT4. Al lijkt het erop dat het meteen ook de laatste keer zal zijn…

De bekendmaking komt in de vorm van een scherpe rondetijd op de Nürburgring-Nordschleife. In de video is een licht gecamoufleerde versie te zien van de 718 Cayman GT4 RS, een variant die Porsche in november pas helemaal uit de doeken doet. In de video is te zien hoe de GT4 RS een tijd van 7:04.511 neerzet op de klassieke versie van de ‘Schleife (7:09.300 op de nieuwe recordafstand). Een puike prestatie, zeker als je bedenkt dat een ‘standaard’ Cayman GT4 er 23,6 seconden langer over doet.

Tipje van de sluier

De volledig in zwart gehulde 718 GT4 RS leert ons alvast een aantal zaken bij. Zo kunnen we ervan uitgaan dat de motor een atmosferische boxer 4.0 zescilinder wordt. In de video is te zien dat die tot 9000 toeren draait (1000 meer dan een GT4 Cayman), wat kan wijzen op een derivaat van de 992-motor. Het raceblok is gekoppeld aan een DCT-bak met zeven versnellingen, wat allicht de enige optie wordt op deze RS-variant.

Ook de aerodynamica van het exterieur is duidelijk onder handen genomen. Opvallend zijn de twee NACA-ducts op de neus, gescheiden door een vouw in het midden. Het doet ons voornamelijk aan de vorige 911 GT3 RS denken. De achterspoiler wordt ditmaal bevestigd met behulp van twee zwanennek-steunen en is een stuk hoger dan de vleugel die doorgaans op de Cayman wordt gemonteerd. Waar normaal de kleine zijruiten zitten, worden nu luchthappers geïnstalleerd.

Afscheid met een knal

Veel meer informatie geeft Porsche nog niet vrij, daarvoor is het wachten tot volgende maand. Maar het lijkt erop dat deze 718 Cayman GT4 RS wel eens het einde inluidt van de huidige generatie Porsches met middenmotor. In München kregen we immers een voorsmaakje van de nabije toekomst voor het model, in de vorm van de elektrische Mission R.

Al hoeft het nog niet het einde te zijn van de atmosferische motor bij Porsche. Frank-Steffen Walliser, die het 718-programma binnen Porsche leidt, staat open voor het idee van een hybride sportcoupé. In een interview met het Britse Autocar vertelde hij dit: “Een hybride gecombineerd met een atmosferische motor werkt goed samen. Het lage toerental van de elektromotor en de hoogtoerige atmosferische motoren vullen elkaar goed aan. We zijn alvast gemotiveerd om de atmosferische motor te laten overleven”.

Toemaatje: Ringspecialist Misha Charoudin analyseert de recordpoging van de GT4 RS

MEER LEZEN:

Mercedes-AMG GT Black Series doet de Nordschleife in 6:43!

Nürburgring-Nordschleife krijgt een revolutionair veiligheidssysteem dankzij AI

Porsche Mission R is een 1072 pk sterk voorsmaakje op de volgende Cayman (+VIDEO)