Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een lichte, elektrische sportwagen klinkt als een contradictie. Vazirani Automotive wil daar verandering in brengen. Onder de naam ‘Ekonk’ presenteert het een éénzitter met een gewicht van 738 kg én 722 pk.

Op de internationale automarkt kunnen Indische merken niet veel mensen bekoren. Buiten Tata Motors – dat Jaguar-Land Rover in handen heeft – zijn er dan ook geen bekende spelers. Vazirani Automotive wil dat voor de DRIVRs worden. Na de presentatie van hun conceptuele sportwagen ‘Shul’ op Goodwood, zijn ze gestart met het testen van een prototype genaamd ‘Ekonk’.

‘Extreme power-to-weight’

Vazirani heeft het gewaagde ontwerp alvast een stevig vermogen gegeven: 722 pk verdeeld over vier wielen, voor een 0 tot 100 kmh-tijd van zo’n 2,5 seconden. Maar het is vooral het drooggewicht dat hier interessant is en slechts 738 kg bedraagt. Ter referentie, dat is ongeveer het drooggewicht van de eerste generatie Lotus Elise – hier goed voor een power-to-weight ratio van bijna 1 pk per kilo. Maar het is pas als het over de koeling van de batterij gaat, dat het echt interessant wordt.

Bij de meeste elektrische wagens wordt de batterij met vloeistof gekoeld. Bij de Ekonk is deze luchtgekoeld, waardoor ze optimaal op temperatuur blijft aan hogere snelheden. De lay-out van de batterijcellen is daar ook op voorzien. Naar eigen zeggen heeft Vazirani de mosterd daarvoor uit de natuur gehaald, door te kijken hoe dieren hun lichaamstemperatuur reguleren met hun ademhaling.

Luchtweerstand

Het design van de Ekonk is volledig ontwikkeld met het oog op een zo laag mogelijke luchtweerstand. De carrosserie is vlak en licht gekanteld, met afgeschermde achterwielen. Zonder concrete cijfers te noemen, beweert Vazirani dat de wagen het laagste luchtweerstandscoëfficient in zijn segment heeft. De vraag is alleen welk segment dat precies is… De Ekonk wordt momenteel getest op het Natrax testcircuit nabij Indore, Indië. Of het ooit tot een volwaardig productiemodel komt, is afwachten. Maar veelbelovend zijn de probeersels alvast wel.

MEER LEZEN:

Lotus gaat drie EV’s bouwen in nieuwe Chinese fabriek (en het zijn geen sportwagens…)

Rolls Royce kondigt eerste EV aan: de Spectre

Rimac Nevera is de snelste productiewagen ooit (+ Video)