Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu de productie van de Polestar 1 is afgelopen, stuurt het Zweeds-Chinese EV-merk gretig teasers de wereld in. Tijd dus voor een nieuw hoofdstuk, te beginnen met de Polestar 3.

Het elektrische dochtermerk van Volvo ziet het groots. De Polestar 2 is een succes te noemen, met ondertussen meerdere motorisaties in de aanbieding. De productie van de Polestar 1 is ondertussen afgerond, waardoor de Polestar spaces een wagen minder kunnen etaleren. Het mag dus niet verbazen dat er uitgekeken wordt naar nieuwe modellen, want Polestar plant om tussen nu en 2024 drie nieuwe wagens te introduceren. Klaar voor een overzicht?

Polestar 3

Nummer drie heeft niet de meest originele naam en wordt waarschijnlijk ook niet de meest originele wagen. Uit de teaserfoto’s van Polestar valt af te leiden dat de derde telg een compacte elektrische SUV wordt. Net zoals de Polestar 2 wordt de neofiet een ‘premium performance-EV’ genoemd. Buiten de camouflagefoto hebben we weinig om op te teren, al kunnen we er wel uit afleiden dat het design iets weg heeft van de huidige Volvo C40 – zij het met de nodige Polestar-flair.

Een interessant gegeven is dat de Polestar 3 niet van dezelfde band als de 2 komt gerold. Die eer is namelijk weggelegd voor de Volvo-fabriek in Californië. En laat dat nu net dezelfde site zijn waar Lotus zijn eerste elektrische SUV zal produceren. Helaas weten we momenteel nog niet of de beide wagens meer delen dan enkel hun geboorteplaats. De Polestar 3 zal in ieder geval volgend jaar al op onze wegen te zien zijn. Bovendien wordt het volgens Polestar-topman Thomas Ingenlath ‘één van de meest klimaatvriendelijke wagens ooit’.

Precept alias Polestar 5

De toekomst van het minimalistische merk omhelst gelukkig nog meer dan een elektrische SUV. De Polestar Precept, een conceptwagen die werd voorgesteld in 2020, krijgt namelijk ook een productieversie. Nu al zeker is dat de luxesedan geen compacte wagen wordt: met een wielbasis van drie meter zal de volledige lengte dicht aanleunen bij de BMW 5 Reeks of de elektrische i4. Het design spreekt in ieder geval al meer tot de verbeelding, met een agressief afgelijnd achterste en geen B-stijlen.

En nummer 4 dan?

De productieversie van de Precept zal Polestar 5 gaan heten en ten vroegste in 2024 in productie gaan. Daardoor rijst de vraag natiirlijk wat voor wagen de Polestar 4 gaat worden. Een groot mysterie is het alvast niet, want een verdere teaserfoto liet al blijken dat het ook een SUV wordt. Kortom: Polestar ziet het groots en wil tegen 2024 een gamma van in totaal vier auto’s aanbieden.

MEER LEZEN:

Eerste Test: Polestar 1

DRIVR-Video: Met de Polestar 2 naar de Hillclimb van Houyet

Test: Volvo S60 Polestar Engineered (2020)