Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De redenen om een gelimiteerde editie van een automodel te maken, zijn legio. Getuige daarvan deze Plus Four waarmee Morgan zijn historische Le Mans-overwinning uit 1962 eert.

De bewuste overwinning op La Sarthe was in de tweeliterklasse, waarin Morgan als underdog tegen grotere en rijkere teams aantrad én won. Een prestatie die zowel voor het merk als voor zijn aanhangers nog steeds belangrijk is, net als de wagen in kwestie: een Morgan Plus Four. 60 jaar na die historische overwinning op Le Mans eert het Britse merk dat wapenfeit dan ook met 60 ‘LM62’ edities van de Plus Four.

Kleine en grote details

Motorisch blijft alles wel bij het oude -of beter: bij het nieuwe- voor de Plus Four LM62, met dezelfde BMW tweeliter turbo van 255 pk onder de lange neus. Wel worden er tal van kleine en grote details aangepast. Alle exemplaren worden om te beginnen in het donkergroen uitgevoerd, inclusief het racenummer 29 van de toenmalige winnaar. Ook krijgt de Plus Four voor het eerst een witte hardtop die eveneens period-correct is.

Aan de buitenkant vinden we ook speciale badges voor de LM62, een motorsport-tankdop en sportieve dagrijlichten. De binnenzijde is voorzien van een donkerbruin dashboard, een dito middenconsole en zwartlederen zetels. Opvallend genoeg zijn de stoelen tegenwoordig verwarmd; een luxe die ze tijdens de 24 uren in 1962 wellicht graag zouden gehad hebben.

Korte optielijst

Voor wie de standaarduitrusting niet uniek genoeg is, kan nog kiezen uit een beperkte optielijst. Je hebt alvast de keuze uit een automatische of manuele versnellingsbak. Daarnaast kan je ook kiezen voor een Moto-Lita stuur, chromen accenten in het interieur en een soft-top. Wie geïnteresseerd is in de Morgen Plus Four LM62, kan die vanaf nu bestellen. Prijzen voor België zijn nog niet gekend, maar in thuisland Engeland bedraagt de startprijs alvast £79,995 oftewel een slordige €96.276.

MEER LEZEN:

Volgende Morgan 3 Wheeler wordt toch niet elektrisch, maar wel krachtiger

Officieel: Morgan Plus Four CX-T (2021) (+Video)

Limited Edition: Morgan teaset de Plus 8 GTR met V8-motor