Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
a6rFKiPkzb4

Het was nog maar een kleine week geleden dat de Fanatec GT World Challenge neer streek op Hockenheim, of afgelopen vond de volgende wedstrijd op de Nürburgring al weer plaats. Deze keer werd er een endurance wedstrijd van drie uur afgewerkt, op het Grand-Prix gedeelte van ‘s wereld meest befaamde asfallint.

Porsche is dit jaar wel degelijk aanwezig op het appèl, maar tot dusver beleefden ze een vrij onopvallend seizoen. In Hockenheim lieten ze eindelijk van zich spreken, en mocht Rutronik Racing de pole-position optekenen in hun 911 GT3-R. De Schumacher CLRT Porsche maakt een één-twee compleet op de startgrid, met de Lamborgini van Grasser Racing als hekkensluiter voor de top drie. Het GT3-ronderecord ging aan diggelen, nadat Maro Engel een gewichtige 1m53.121s klokte. Echter liet het gemiddelde over vier ronden niet meer dan een vierde plek op de grid toe.

De Rutronik Racing Porsche schoot als leider uit de startblokken, maar werd meteen vakkundig uitgeschakeld door Ferrari rijder David Vidales. Niederhauser in de Porsche moest opgeven, terwijl Vidales even mocht bezinnen tijdens een drive-through. Dit incident gaf de Grasser Lamborghini van Jordan Pepper de leiding in handen, gevolgd door Lucas Auer in de Mann-Filter Mercedes. Deze posities bleven ongewijzigd na de eerste reeks pistops, waarbij Mapelli het overnam van Pepper, en Engel van Auer.

De twee sloegen een gat met hun achtervolgers, maar niet met elkaar. Voor de laatste pitstop gaf Mapelli het stuur door aan Perera. Ondertussen bleef Maro Engel een ronde langer buiten, en gaf alles wat hij in de Mercedes kon vinden om een voorsprong te nemen. Daniel Morad nam het stuurwiel dan over van Maro Engel, en wist nipt voor Frank Perera in de Grasser Lamborghini weer de baan op te komen.

Perera had echter een voordeel met zijn reeds opgewarmde banden, en kon de Mann-Filter Mercedes terug passeren voor de leiding. Na deze spannende finale liet Perera de leiding niet meer los, en won de race voor het Zwitserse Grasser Racing. Binnen drie weken keer het circus terug naar Magny-Cours, voor opnieuw twee wedstrijden in de Sprint Cup. Afspraak op 24 en 25 augustus!