Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
ee-OLe71ffk

Na de zenuwslopende Crowdstrike Spa 24 Hours, kregen de heren en dames van de Fanatec GT World Challenge een maandje rust toegeschreven. Afgelopen weekend werd de tweede seizoenshelft op gang getrokken in Hockenheim. Voor het vijfde raceweekend op de kalender, werden twee sprints van één uur verreden, verspreid over zaterdag en zondag.

Als bij grote verrassing was het jonge belofte Eliseo Donno in de AF Corse Ferrari die de pole pakte voor de eerste race. Donno kon bij de aanvang van de wedstrijd nog enkele aanvallen afblokken, maar moest al snel de duimen leggen voor Ben Green in de Emil Frey Racing Ferrari. Green kreeg op zijn beurt af te rekenen met de onvermijdelijke Mann-Filter Mercedes van Lucas Auer. Met nog 25 minuten op de klok, kon Auer het definitieve inhaalmanoeuvre waar maken, en de wedstrijd winnen.

DTM regular Luca Engstler debuteerde in de Fanatec GT World Challenge met een indrukwekkende pole position voor race nummer twee. Bij de start van de race had Engstler zijn beide handen vol met Ricardo Feller af te houden, terwijl op de achtergrond Konsta Lappalainen voorbij Dries Vanthoor ging voor de derde plaats. Feller zakte uiteindelijk af, waardoor Engstler op koers voor de zege leek te liggen. Helaas werd zijn voorsprong door een safety car interventie ongedaan gemaakt.

Een slechte pitstop borg het laatste sprankeltje hoop voor Engstler op, waardoor de WRT BMW van Vanthoor en Weerts plots in goede papieren kwam te zitten. Het was echter de Emil Frey Ferrari van Lappalainen en Green die het beste uit de pitstops kwam. Green kwam voor Weerts weer de baan op, en stevende af op de overwinning. Voor de volgende afspraak is niet veel langer meer wachten. In het weekend van 27 en 28 juli strijkt het kampioenschap neer op de Nürburgring.