Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
o4ShcKIyvr0

Magny Cours, ooit nog wereldberoemd door de vaste afspraak op de Formule één kalender, verschijnt na een jaar afwezigheid terug in het Fanatec GT-kampioenschap. Er werden afgelopen weekend twee sprint races van een uur afgewerkt, waarvan de eerste in het donker.

Het was Ben Green die de snelle Emil Frey Ferrari 488 GT3 op de pole position kwalificeerde voor race één. Dan Harper plaatste zijn BMW tweede op de grid, met Sven Müller in de Rutronik Porsche op de derde stek. Green nam meteen de leiding voor race één, maar moest voortdurend opletten voor een aanvallende Ben Harper. Ondertussen werkte Dries Vanthoor zich op, en lanceerde een succesvolle inhaalbeweging op beide heren.

Harper bleef ondertussen druk uitoefenen op Green, maar helaas eindigde die strijd in een aanrijding. Na een (typisch) bliksemsnelle pitstop van WRT, kreeg Niederhauser in de Rutronik Porsche de leidende BMW in het vizier. Niederhauser ging voorbij en won, maar werd van de zege ontdaan wegens een unsafe release tijdens de pitstop. Zo doende kwam het team van WRT toch als winnaar uit race één.

Voor race twee scoorde de Belgische equipe van Boutsen VDS zijn allereerste pole-position, met de Mercedes-AMG fabriekspiloot Jules Gounon aan het stuur. De Garage 59 McLaren met Tom Gamble aan boord verstoorde een Mercedes-feestje, door zich tussen de twee exemplaren van Boutsen en Winward in de top drie te nestelen. Bij de start liep dit trio zonder veel drama weg van het peloton, maar de rest van de race zou niet zonder slag of stoot verlopen.

Kort na de openingsfase kwamen de Audi van Team Engstler en de Emil Frey Racing Ferrari n° 14 tot een aanrijding, waarop de Saintéloc Audi van Ivan Klymenko in een uitwijkmanoeuvre de muur in dook. Nadat het puin was geruimd, bleef de top vier nog steeds in de startvolgorde verder karren. Omdat de groep een beetje geblokkeerd zat, kwam het team van Winward al vroeg binnen, om de verplichte pitstop af te werken. De andere koplopers volgden een ronde later dat voorbeeld, maar het was nog steeds de Boutsen VDS Mercedes die de leiding hield.

Auer in de Winward Mercedes lag tweede, maar ging zijn ex-teamgenoot Götz in de Boutsen VDS Mercedes niet laten ontsnappen. Met alles wat hij in huis had, ging Auer Götz te lijf om de eerste plek te bemachtigen. De hevige tweestrijd viel in het voordeel van Auer, toen Götz wijd ging. Ook Dries Vanthoor profiteerde mee, en schoof zijn BMW mee door naar de tweede plaats. Het was nu de beurt aan Vanthoor om alles uit de kast te halen. Auer wist echter het hoofd koel te houden, en kon de leiding vast houden tot aan de vlag.

In de tussenstand leidt het duo Vanthoor-Weerts met een schamele twee puntjes voor Auer en Engel, met het Ferrari duo Green-Lappalainen op de derde plaats. Over een dikke drie weken landen we in het legendarische Monza, voor een drie uurs Endurance Race.