Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
i0r1sUKP_3w

Na twee opeenvolgende events voor de Sprint Cup, werd in Monza afgelopen weekend een vervolg gebreid aan de Fanatec GT Endurance Cup. Tot groot jolijt van de Italianen, wist AF Corse Francorchamps Motors de pole position de bemachtigen met hun Ferrari 296 GT3. Pier Guidi, Rovera en Abril draaiden het beste gemiddelde in de drie qualifying sessies.

Met drie uur racetijd op de klok zou je verwachten dat er niet al te agressief uit de startblokken zou geschoten worden, maar niets is minder waar. Met dik vijftig wagens deur-aan deur op de eerste bocht afstormen, is een welgekend recept voor miserie. De Mann-Filter Mercedes maakte bij het aansnijden van de chicane een inschattingsfout, tikte de Comtoyou Aston-Martin aan, die op zijn beurt de Paradine Competition BMW van de baan drukte. Ondertussen sneed de kopgroep tweede chicane aan, met opnieuw veel chaos en een zwaardere aanrijding in het peloton tot gevolg.

Het WRT duo Vanthoor/Weerts maakte gebruik van de chaos, om de eerste pitstop in de openingsfase van de race af te werken. Hierdoor zakten ze weg in het klassement, maar bleven wel gespaard van de tumult. Vooraan bleef de AF Corse Ferrari ondertussen lustig verder karren, en behield de leiding comfortabel gedurende de eerst twee uren. Met nog een uur op de klok, moest de Ferrari uiteindelijk voor een tweede keer binnenkomen, en namen Vanthoor/Weerts de kop over.

Geschiedenis

Ferrari toppiloot Alessandro Pier Guidi nam het stuur over van de AF Corse 296 GT3, en begon aan een veldslag om zich terug naar voren te werken. Ondertussen werd vooraan duidelijk dat nog andere teams dezelfde tactiek als WRT hadden toegepast, waardoor plots de Bronze crew van Oman Racing in de strijd voor de algemene overwinning verwikkeld zat. Sterker nog, ze hadden hun tweede pitstop nog net iets beter gepland, waardoor Jake Dennis de leiding in handen nam toen Vanthoor voor een laatste keer binnen kwam.

Een uitstekende strategie, en pure snelheid op de momenten dat het er om ging, leidde tot een onverwachtse overwinning Oman Racing. Het was meteen ook de eerste keer in de geschiedenis van het kampioenschap dat een Bronze team de algemene zege binnenhaalde. Hoezeer Pier Guidi nog zou proberen, verder als de derde plaats kon hij niet meer doorstoten, waardoor de jongens van WRT belangrijke punten sprokkelden voor het kampioenschap. In het weekend van 12 en 13 oktober trekken we naar Barcelona, voor de negende ronde van de GT World Challenge Europe.