Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
JXhNH_qhVjk

Nadat de kampioenen reeds gekroond waren in de Endurance Cup, was het afgelopen weekend tijd voor de grote finale van de Sprint Cup. Je zou misschien een zonovergoten weekend verwachten met Barcelona als bestemming, maar niets bleek minder waar.

GT-racen is close racen, en dat werd nog maar eens bewezen toen de Barwell Racing Lamborghini geheel verassend de pole pakte voor de eerste race. Veel schermtijd kregen ze echter niet, want meteen bij de start ging het in het peloton behoorlijk mis. De #57 Winward Racing Mercedes kwam in contact met de #66 Tresor Attempto Racing Audi, waarop de Audi vol de muur in de gedrukt werd. De klap was zodanig hard dat de R8 GT3 meteen vuur vatte, en pas 100 meter verder tot stilstand kwam. Gelukkig ontsnapte Dylan Pereira zonder verwondingen.

De daaropvolgende safety car interventie was uiteraard substantieel, en zou nog eens verlengd worden toen de hemelsluizen zich openden. De teams maakte hier handig gebruik van om hun pilotenwissels uit te voeren, en regenbanden te leggen. Met nog vijf minuten op de klok, werd het veld losgelaten voor een sprint naar de finish. Leider Panis in de Boutsen VDS Mercedes zou de leiding vasthouden, terwijl Niederhauser in de Rutronik Porsche zich naar P2 zou werken. WK-leider Maro Engel in de Winward Mann-Filter Mercedes kon de schade beperken met een P3.

Niederhauser in de Rutronik Porsche stond op pole voor race twee, die wel onder een stralende hemel zou verreden worden. De Rutronik Porsche zou de wedstrijd van start tot finish domineren, maar interessanter was hetgeen zich daar achter afspeelde. Maro Engel en Lucas Auer reden een degelijke race, zonder onnodige risico’s te nemen. Dit leidde hun naar de vierde plek, en vooral naar de titel van Sprint Cup kampioenen.

Na Barcelona zijn dus alle kampioenen bekend, al resteert er nog één wedstrijd op kalender. In het weekend van 29 en 30 november strijkt de Fanatec GT World Series neer in Jeddah, Saudi Arabia. Tot dan!