Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Velen vragen zich af op piek-auto intussen niet achter ons ligt. Niet als het van de creaties van Richard Tuthill en Alfaholics afhangt. Althans dat mocht het duo van het populaire Canadese YouTube-kanaal Throttlehouse ondervinden.

Om hun 3 miljoenste abonnee te vieren kropen Thomas en James achter het stuur van hun absolute droomauto’s. In het geval van Thomas de Alfaholics GTA-R 290, gebaseerd op een Alfa Romeo Bertone coupé, en in het geval van James de Tuthill 911K, gebaseerd op een vroege 911 met korte wielbasis. Beide ‘restomods’ behoren het nec plus ultra in het genre en hebben in feite weinig meer van doen met het origineel aangezien zowat ieder onderdeel werd vervangen voor hoogwaardig hedendaags exemplaar bestaande uit moderne materialen zoals magnesium en titanium. Al zou de gemiddelde passant het waarschijnlijk niet eens opmerken. En net dat maakt deel uit van hun charme.

11.000 tpm

Het andere deel bestaat dan weer uit de waanzinnige engineering die in beide projecten is gekropen. Niet in het minst hun motoren die in het geval van de Alfa nog steeds uit 4 cilinder bestaat en dankzij moderne materialen en dubbele ontsteking per cilinder erg krachtig en bijzonder is, maar is het geval van de Porsche ronduit sensationeel is. Of wat had je anders gedacht van een luchtgekoelde, atmosferische 3,1 liter flat six met een toerenlimiet van 11.000 tpm?

MEER KIJKEN

Video: The oldest road going Ferrari in the world

Video: Alles wat je moet weten over het vernieuwde Spa-Francorchamps

Video: GMA T50 vs McLaren F1