Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
SXkdJqv9scU

Momenteel ondergaat ‘s werelds mooiste omloop de finale fase van een reeks ingrijpende werken, óp maar vooral ook naast het circuit. Dat moet het (kijk)spektakel en de veiligheid van de rijders verhogen en de terugkeer inleiden van Spa’s oude liefde: het motorracen.

Wie het circuit van Francorchamps de afgelopen maanden passeerde, heeft de vele constructiewerken vast opgemerkt. De wijzigingen zijn dan ook niet min. Zowat de hele omloop heeft een stevige renovatie ondergaan met nieuwe tribunes,  gravel- en uitloopzones en zelfs nieuwe stukjes asfalt tot gevolg – deels met het oog op motorraces. De wijzigingen zijn zo fors dat Spa er in zekere zin nooit meer hetzelfde zal uitzien, al is dat in zekere zin een natuurlijke evolutie in de nasleep van enkele forse ongevallen de afgelopen jaren. Welke de wijzigingen juist zijn en waarom, vertelt technisch directeur Elisabeth Guillaume ons in een korte maar tevens bondige video.

MEER LEZEN

Circuittest: BMW M3 Competition op Spa-Francorchamps

Video: Rondje Spa-Francorchamps anno 1962

Column: SOS Porsche Days op Spa-Francorchamps