Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mike Mandel: (Watching) People in Cars

Mike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike MandelMike Mandel

Wanneer was de laatste keer dat jij in of achter het stuur van je auto gefotografeerd bent? Zie, vroeger was zoiets veel gebruikelijker dan vandaag. Zeker omdat een auto bezitten voor veel mensen toen nog een grote emotionele waarde had. Tegenwoordig wordt de aanwezigheid ervan bijna voor lief genomen.

Mike Mandel, die opgroeide in de San Fernando-valei van Los Angeles, California, stond als prille tiener ook niet echt stil bij de betekenis van de auto en zijn weerslag. Maar dat veranderde eenmaal hij een prille twintiger werd. Pas toen groeide het besef van hoe groot de invloed van de auto wel niet was. Daarom begon hij ze te documenteren met zijn fototoestel.

Het heeft niet alleen erg knappe beelden opgeleverd maar het katapulteert je ook terug naar de seventies in California. Zijn werk werd onlangs verzameld in een knap fotoboek. Alvast een voorsmaakje in bovenstaande slideshow.

“On a late afternoon with the light low in the west I’d regularly find my spot on the corner of Victory Blvd. and Coldwater Canyon Ave. in Van Nuys (ironically, so close to home I could easily walk there). It was a busy intersection with a wealth of cars pulling my way to make a right turn. I was using a 28mm wide angle lens on my 35mm camera, which meant that I had to get in pretty close to the window to get my shot, and when I did there would inevitably be a reaction: surprise, amusement, and on some few occasions, annoyance.”

“In contrast to how this project might play out today, it seemed then that people enjoyed being recognised by the camera and readily participated in the playfulness of the moment. It was warm outside, the car windows were open. It was the window that framed and instilled these portraits with the language of the automobile environment.” — Mike Mandel

Meer info over het boek vind je op: People in Cars – Mike Mandel