Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
7Fok8fEsyXE

Jamey Price behoort tot het selecte clubje van voltijdse motorsport fotografen. Een business die menig hobbyfotograaf tot de verbeelding spreekt, maar in de realiteit niet altijd zo rooskleurig is. Ter demonstratie nam de Amerikaan zijn vlog camera mee op pad tijdens de Nürburgring 24 hours, waar hij de wedstrijd in 2019 fotografeerde voor Aston Martin. We zien hoe je als fotograaf voor zulk groot event met een zeer strak schema werkt, volledig in functie van de stand van de zon en het verloop van de wedstrijd.

Op de kop toe was het Jamey Price‘s eerste keer in de Eifel, dus hij moest leunen op de kennis van bevriende fotografen om de hotspots op juiste momenten te bezoeken. De omvang van de Nürburgring is gigantisch, dus er dient voldoende tijd ingecalculeerd te worden om locaties te bezoeken. Soms is het het dan ook een kwestie van minuten, vooraleer het mooiste licht weg is en de zon achter de bomen van het Eifelgebergte verdwijnt.

FRAMES NURBURGRING 24

Een 24 uur fotograferen is altijd een slijtageslag, maar de Nürburgring is een klasse apart. De Groene Hell is en blijft magisch, en hoezeer Price ook door zijn laatste druppeltje energie gebrand was na de wedstrijd, zou je het hem geen twee keer moeten vragen om het nog eens te doen. En dat is net hetgeen wat dit zo speciaal maakt. Het is de mooiste job in de wereld, maar je moet er bijzonder hard voor willen werken. Voor niets gaat de zon op, of onder. Nu er alleen nog op tijd bij zijn.