Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
3pWnHkZtuEg

Sinds de oprichting van het merk Porsche zijn er al heel wat ‘Ferdinand Porsches’ geboren en getogen. De jongste telg van die bloedlijn treedt steeds meer op de voorgrond – niet in het minst als organisator van de F.A.T. Ice Race, maar ook als drijvende kracht achter de revival van de Porsche Design Chronograph I. Hodinkee ging de zoon van Wolfgang Porsche bezoeken in Zell am See om over zijn collectie horloges én auto’s te praten.

Ter info: de link tussen Porsche en Zell am See is er een die via Ferdinand Alexander Porsche loopt. Nadat ‘Butzi’ de 911 mee had vormgegeven in de jaren ’60, richtte hij in 1972 Porsche Design op te Stuttgart. Twee jaar later verkaste de hele studio naar Zell am See, waar het ontwerpbureau tot op vandaag gevestigd is.

De Porsche-familie ontdekte Oostenrijk tijdens testwerkzaamheden op de Grossglockner, waar nu ook F.A.T. Mankei (Duits voor ‘marmot’) zijn intrek als ontmoetingsplek heeft genomen. Het landgoed Schüttgut met bijhorende villa boven het meer is ook nog steeds eigendom van de familie. Sterker nog, Ferdi’s vader Wolfgang racete ooit op het bevroren meer in de jaren ’50 met een Porsche 356, voorzien van fietsbanden met spikes van meer dan een centimeter. Leg die puzzelstukken allemaal samen en het is de logica zelve dat Ferdi Porsche de Ice Race in 2019 gereïncarneerd heeft en zijn schouders tegelijkertijd onder Porsche Design heeft gezet.