Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zaterdag stond niet enkel onze DRIVR-rit op de agenda, maar ook de Spa Six Hours voor klassieke racers. Wij gingen vrijdag al even een kijkje nemen.

De kalender van Spa kent twee grote klassiekerweekends, netje verdeeld over Spa Classic in de lente en de Spa Six Hours in de herfst. Alhoewel de hoofdrace, de 6h met meer dan 100 klassieke racers (!), op zaterdag plaatsvond, is er van woensdag al genoeg te beleven rond het circuit. Immers, diverse klassen van racers kleuren dit event. Zo keken we vol verbazing hoe sommige oude F1-racers (met reeds groundeffect) quasi volgas door de Radillion werden gestuurd. André Lotterer stond naast ons mee te kijken en was duidelijk eveneens erg onder de indruk. Hij zou zelf daags nadien, op een van zijn weinige vrije weekends als leider in het WEC nota bene, de winst in de 6h binnenslepen aan boord van een GT40 (die hij deelde met de Franchittti’s). Dat is nog eens passie voor wagens hebben.

Maar vrijdag was het nog opvallend kalm rond het circuit. Het blijft verbazen hoe deze klassiekerevents op Spa -in tegenstelling tot events op Goodwood en Le Mans Classic- zo weinig volk lokken, en dan met name nog olijke Britten (die er gelukkig de sfeer wisten in te houden). Nochtans heeft een dergelijk event alles in huis om te scoren: een roemrijk circuit, standaard minstens twee seizoenen op een dag…, behapbare toegangsprijzen, erg diverse deelnemersvelden, toprijders, toegang tot pits en tribunes zonder meerprijs en zelfs een specifieke klassiekerparking. Daar kan je -opnieuw zonder meerkost- je klassieker met een gerust hart achterlaten daar er een sticker met unieke code op je wagen wordt aangebracht. Enkel met overeenstemmend kaartje op zak kan je vervolgens weer van de parking af. Slim systeem, dat voorheen ook al op Schloss Dyck werd toegepast. Nu heeft niemand nog een reden om volgend jaar weg te blijven!